Gå til sidens hovedinnhold

Opplev Kina på nært hold

Artikkelen er over 4 år gammel

Bli med avisa Valdres på tur til Shanghai og Beijing i oktober, det er fortsatt mulig å melde seg på!

Kina er verdens mest folkerike land og et av de største i utstrekning. Utviklinga er enorm og kontrastene store. På sitt beste kan Midtens Rike konkurrere med hvilket som helst annet land på alle områder. Sjølsagt har Kina også sine utfordringer, men de er muligens ikke så store og påtrengende som man kan få inntrykk av gjennom norske og andre media. Derfor er turen i oktober en unik anledning til å se og oppleve en flik av dette gigantiske landet med egne øyne – og skaffe seg sine egne inntrykk.

Reiseleder fra Valdres

Reiseleder på gruppeturen i oktober er Morten Stensby fra Fagernes. Han har besøkt Kina mange ganger, særlig Beijing. Stensby arbeidet fram til mars 2011 som nyhetsredaktør i avisa Valdres og ga i april 2013 ut boka «Høyhastighetslandet – historier fra det moderne Kina». Morten Stensby har erfaring som reiseleder fra flere lignende turer til Kina. Han er særlig godt kjent i Beijing og vil ta deltakerne med på en del unike opplevelser som man ikke får på ordinære gruppereiser.

Ni dager

Turen er på ni dager og starter i Shanghai. Etter noen dager i denne storbyen, går ferden med høghastighetstoget til Beijing, en reise på nær 1400 kilometer som bare tar fem timer!

Her møter vi blant annet hovedpersonen i boka «Høyhastighetslandet», Mr. Rush, som tar oss med på en omvisning i området hvor han er oppvokst. Kjente severdigheter som Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Himmelens tempel, OL-parken fra 2008, Sommerpalasset og Den kinesiske mur er blant andre høgdepunkter på det innholdsrike turprogrammet.

Så ikke nøl, ta kontakt med reiseleder Morten Stensby, skaff programmet og meld deg på. Det er et begrenset antall plasser på denne spennende reisen.

Avisa Valdres har tidligere arrangert flere vellykkete lederturer til Kina.

Kommentarer til denne saken