(Gudbrandsdølen Dagningen)

Denne saken er oppdatert tirsdag klokka 06.00.

Mandag ettermiddag i 16-tiden gikk politiet ut med at mannen forsvant fra sitt hjem i Lillehammer søndag cirka klokka 10. Savnede er ikke etterlyst for noe kriminelt og anses ikke farlig for publikum, men han kan forsøke å unndra seg kontakt. Savnede er 180 cm høy, har slank, rank og normal kroppsbygning. Han har glatt, medium blondt hår og blå øyne. Han snakker vestlandsdialekt.

Han var formentlig iført lue, blå Salomon dunjakke, mørke bukser og røde joggesko. Søket fortsetter i området ved Balbergkampen der mannen skal ha parkert bilen sin, men politiet er åpen for muligheten for at han også kan være i andre områder.

Politiet ber publikum sjekke uthus og garasjer i Lillehammer-området.

Sea King er med i søket

– Vi har ikke gjort noe funn i natt, og vi fortsetter søket utover dagen, sier operasjonsleder, Haagen Løvseth, i Innlandet politidistrikt til tirsdag morgen.

Politiet opplyser at Røde Kors Hjelpekorps og norske redningshunder er mobilisert i søket etter mannen. Sivilforsvaret ble også kalt ut for å bistå å leteaksjonen mandag.

Et Sea King-helikopter er også med i søket mandag ettermiddag.

– Vi har ikke gjort noe funn, og har heller ikke en klar formening om hva som har skjedd, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Per Solberg mandag ettermiddag.

Norsk folkehjelp bidrar blant annet til søket med drone-ressurs.

Meldt savnet

Mannen ble av pårørende meldt savnet til politiet søndag formiddag. Vedkommende parkerte bilen sin ved Balbergskaret i 11-tiden søndag formiddag, og er trolig ute til fots.

Søndag klokken 17.10 gikk politiet ut med en etterlysning på Twitter:

– Vi ønsker å komme i kontakt med turgåere og andre i området som kan ha observert mannen, sa politiets operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til GD søndag kveld.

Har fått tips

Til GD mandag, sier oppdragsleder Ovrum at politiet har fått noen tips siden de la ut etterlysningen søndag ettermiddag.

– Ingen av tipsene har gitt noe gjennombrudd, men de kan ha relevans, sier Ovrum.

På grunn av værforholdene lot det seg ikke gjøre å bruke helikopter i søket søndag, opplyste operasjonsleder von Obstefelder til GD litt over klokken 18.00 søndag kveld.

Tips eller observasjoner kan meldes til politiet på telefon 02 800.