I det smekkfulle utstillingslokalet over Briskeby Kafé, der Valdres Kunstforening for anledningen holder til, var det mange som lot seg sjarmere av tolvårige Alma Serafin Kraggerud, som tydelig viste at hun allerede er på god vei til å følge i farens fotspor.

– Jeg skal spille de første tre satsene av Telemanns Fantasia nr. 9, som egentlig er for solofiolin, men pappa har funnet på en stemme til, så vi kan spille den sammen, innledet tolvåringen med en tydelig stolt far ved siden av seg.

Spiller sammen

– Det er veldig hyggelig at hun ville ha meg med, sa Henning Kraggerud smilende.

– Vi har det alltid morsomt når vi spiller sammen, kunne han fortelle avisa med bekreftende nikk fra datteren.

– Når pappa er hjemme, spiller vi alltid sammen, føyer Alma til. Hennes velkjente far, som er komponist, i tillegg til å spille fiolin og bratsj, er ettertraktet i både inn- og utland. Under Valdres sommersymfoni er han både instruktør og festivalartist. Kraggerud innrømmer at han har gått ut av tellingen når det kommer til hvor mange ganger han har besøkt distriktet i samme ærend tidligere. Alma på sin side er deltaker på sommersymfonien for fjerde gang.

– Det er veldig gøy å være med. Det er årets høydepunkt å komme hit, forteller tolvåringen.

– Stolt over å få være med

– Da Alma var med hit for første gang, var hun under ett år gammel, forteller mor Julia Serafin, som også er fiolinist og har undervist ved sommersymfonien. I likhet med Alma, er også småbrødrene Hector (9) og Franz (6) nå med på kurs.

– Hector spiller piano, og Franz har spilt cello i ett år nå, så han er veldig stolt over å få være med her i år, smiler Julia.