VALDRES: – TV-aksjonen er helt avhengig av de frivillige, og i år trenger vi digitale bøssebærere! Dette blir noe helt annet, men her har vi gode muligheter til å kjempe for en viktig sak i fellesskap - på nettet, sier Marta Bjørnøy Lalim, leder av Nord-Aurdal Frivilligsentral.

Digital bøsse

– Bøssebærerne oppretter en digital bøsse ved å melde seg på www.blimed.no, og deler den med sitt nettverk gjennom sosiale medier, SMS, E-post eller andre kanaler, sier Lalim.

Gode tips og råd vil bli formidlet til den enkelte bøssebærer. Med andre ord kan du være bøssebærer fra sofaen din.

Bedre avfallssystemer

Årets TV-aksjon vil gå til WWF Verdens naturfond, og deres arbeid for å bekjempe plast i havet. Med konkrete tiltak i fire land i Sørøst-Asia, skal årets aksjon gi 900.000 mennesker tilgang til nye og forbedrede avfallssystemer.

Karoline Andaur, som er generalsekretær i WWF Verdens naturfond, er veldig imponert over innsatsen som legges ned i hele Norge.

– Vi har aldri opplevd en miljøsak som har engasjert så bredt. Plastforsøplingen er jo noe vi kjenner igjen fra vår egen region. Så det viktigste for oss, er at alle som har lyst til å bidra får muligheten til det. På den måten er en digital bøssebæring helt supert, nå kan alle delta!