Lions Nord-Aurdal støtter diabetessaken

Sissel Rogne og Svein Olav Kopperud holdt nylig foredrag om diabetes for Lions Nord-Aurdal.

Sissel Rogne og Svein Olav Kopperud holdt nylig foredrag om diabetes for Lions Nord-Aurdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Verdens diabetesdag var den 14. november, og da Lions Nord-Aurdal hadde medlemsmøte denne dagen passet det bra med besøk fra lokalavdelingen i Diabetesforbundet.

Vi fikk besøk av leder Sissel Rogne og styremedlem Svein Olav Kopperud. 28 av 30 Lionsmedlemmer i klubben var til stede på møtet, og vi hadde alle hørt om diabetes 1 og diabetes 2.

Men Sissel beskrev at hun var i gruppen med «diabetes 3». Dette forklarte hun med at hun var pårørende til en med diabetes, og pårørende er vel den største gruppen av «rammede». De må forholde seg til sykdommen nesten som om de hadde den selv.

De holdt et meget interessant foredrag om denne folkesykdommen. Vi fikk høre om flere forskjellige typer av diabetes og om hvor utbredt denne sykdommen er, både i Norge og på verdensbasis. I Norge er langt bortimot 5 prosent av befolkningen rammet av dette, noen også uten å være klar over det selv. Man antar at i Norge får ca 12.000 diabetes hvert år. På verdensbasis antar man at så mange som 422 millioner påvirkes av sykdommen. De aller fleste har diabetes 2 og denne kan vi forebygge i stor grad.

Vi kan gjøre mye selv vedrørende det forebyggende, og kosthold og trim er viktige faktorer. Lions har i mange år samarbeidet med Diabetesforbundet og vi i Lions Nord-Aurdal vil gjerne støtte det arbeidet lokalavdelingen i Valdres jobber med. Leder Sissel Rogne ble overrakt en gave på kr. 5.000, som et lite bidrag til deres viktige arbeid.

Artikkeltags