Gå til sidens hovedinnhold

Enda en hjernebok fra Bjørneboe

Artikkelen er over 2 år gammel

Hyttevaldris Jan Kærup Bjørneboe ble diagnostisert med Parkinson, og valgte å kjempe tilbake med å blant annet skrive boken "Shaken not stirred - Parkinson og gleden med livet" ifjor. Nå er han aktuell med bok nummer to, som også tar et dypdykk i hva som foregår innenfor skallen.

Litteratur: Forfatteren Jan Kærup Bjørneboe (64) har i hele sitt yrkesaktive liv hatt lederroller i næringslivet. De siste tretti årene var han konserndirektør i et av Norges større selskaper. Etter fylte 55 år merket han at noe begynte å skje med kroppen. Etter hvert forsvant luktesansen, kroppen ble stivere, ting gikk senere og til slutt: En ukontrollert risting i venstre ben. Møtet med Mr. Parkinson var et faktum. Han gikk i veggen. I 60 minutter. Da viste livet hans seg fra sin mørkeste side. De neste 60 minuttene ble avgjørende for hans videre liv. Jan Kærup Bjørneboe bestemte seg for en ting: Fight Back! Og skriver en bok.

Et år seinere er Bjørneboe igjen aktuell med en ny bok innenfor samme temaet. Sammen med medforfatterne Olav Heggø og Geir Esben Østbye har han skrevet boken "Hjernen på godt og vondt", som tar for seg hjernesykdom på et mer generelt nivå - med alt fra psykiatri, hodepine, demens, slag, parkinson, MS eller andre skader som rammer i ulike aldre.

– Denne inneholder hjernekost, hjernetrim, hjernesykdommer etc. Norges ledende nevroekspertise er med i boken, samt. et vell av pasienter innen slag, psykiatri, demens, MS, Parkinson med mer, forteller Bjørneboe.

Les også:

Les også

Du har Parkinson, hva nå?

Kommentarer til denne saken