Erklært umiddelbar klassiker innenfor villmarkens prosa

Debutant: Vinterdans er blitt godt mottatt, og fenger et større publikum enn først antatt.

Debutant: Vinterdans er blitt godt mottatt, og fenger et større publikum enn først antatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Beate Kasin fikk rullet terningkast 6 for sin debutbok Vinterdans av Dagbladets anmelder.

DEL

Valdres: Boken, som kom ut tidligere i februar, har mottatt strålende kritikk fra flere hold. Torsdag var hun å se på God Morgen Norge med fire av følgesvennene.

Se klippet her.

Viktig og stas

Kasin forteller at dette er hennes første "ordentlige" anmeldelse, selv om boken siden lansering for halvannen uke siden har vært tema innad i miljøet og via venner og bekjente.

– Jeg var ganske spent på hvordan det skulle bli å min første ordentlige anmeldelse, og at det i tillegg skulle bli en 6 er bare utrolig stas!

Hun forteller at planen i utgangspunktet ikke var å skrive en bok om hundekjøring, men noe mer generelt om friluftsliv. At en prosa om hundekjøring ned til tekniske detaljer skulle klare å nå riksdekkende media med full pott, er både Kasin og forlaget Aschehoug både overrasket og glad for.

– Det jeg skriver om er ganske snevert og i utgangspunktet ikke noe som folk flest vet om og interesserer seg for. Dette er debutboken og jeg kan ikke selges bredt bare på grunn av navnet mitt eller temaet. Forlaget sier det er vanskelig å i det hele tatt få en anmeldelse av riksdekkende medier, og det viser vel egentlig bare at vidder, nordlys og frihet fenger. Det er en viktig anmeldelse sånn sett.

Les Dagbladets anmeldelse her. (Dagbladet Pluss)

Artikkeltags