Lome Frikk ble årets julestjerne

Av

Travnyhetene er tilbake etter en liten juleferie. Det har vært mange startende i aksjon i jula, vi tar for oss høgdepunktene, og Vidar Olsen fra Heggenes har brukt jula særdeles godt sammen med sin trofaste Lome Frikk.

DEL

Trav BJERKE: Olsen klarte å få meldt Lome Frikk til to løp i løpet av fire dager og det endte med to seirer! Første starten var på Bjerke «lille nyttårsaften». Da ble han med i angrep i den siste svingen og avsluttet flott til sikker seier på tiden 28,6a/2100 meter.

30 000 kr på fire dager

Tredje nyttårsdag var det duket for start på Momarken, og han var enda mer spretten i beina da og landet på vinnertida 26,7a/2100 meter. Da gikk han ut i dødens 800 meter fra mål og forsvant unna til suveren seier. Dermed ble det 30 000 kroner innkjørt i løpet av fire dager – det får man si er et bra julegratiale!

Seier også til Begnadalen

Det har ikke vært julefri på stallen til Heidi Moen heller. Best har det gått for Fagerås Kongen som tok karrierens andre seier nyttårsaften på Bjerke. Han ble med i angrep mot slutten av løpet, og etter en voldsom siste 100-meter var han først på streken. Han travet 30,2a/2100 meter, noe som er soleklar ny rekord for fireårstalentet.

Sterkt løp av Jerven

Jo Oxhovd Svalesen har heller ikke ligget på latsida i jula. Første nyttårsdag tok han turen til Jarlsberg med Horni Jerven som galopperte seg vekk sist, etter å ha vunnet i debuten. Han løste bra på startsida, men slo på galoppen. Tapte mye, men kom flott tilbake til andreplass på tiden 35,1v/2120 meter. Torgeir Svalesen står som stolt eier.

Nytt toppløp av Drømmefangeren

Rett før juledagene slo inn var det fire startende hester. Uplassert endte både Vesle Tora (Per Løberg), Lustra Odin (Heidi Moen) og Stuve Storm (Øyvind Stuve), mens Heidi Moen-trente Langlands Balde fikk med seg en fjerdeplass på Bjerke 22/12. Tredje juledag gikk Eldens Drømmefanger et flott løp til fjerde etter grov galopp. Han har rukket å starte tre ganger til tidligere, som vi dessverre ikke hadde fanget opp. Både en seier og en femteplass har han kammet med seg. Denne krabaten er oppdrettet og deleid av Gorm Engen fra Vang.

Sølv til Bråtnesfaks

30/12 var det V75-løp på Bjerke. Her hadde Heidi Moen både Bråtnesfaks og Torben til start. Sistnevnte som storfavoritt. Det gikk best for Bråtnesfaks, som avsluttet bra fra tredje utvendig til andreplass. Torben overtok teten etter 400 meter, men firte til femteplass til slutt. Vidar Olsen hadde også Wrons Frigg ute som gikk greit etter innvendig reise som uplassert i hardt selskap. Hellin Victoria var også ute i et løp denne dagen og avsluttet fint fra køen, men det ble ikke premie på hoppa som Gjermund Myrvang har oppdrettet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken