Gå til sidens hovedinnhold

Hun elsker å løse problemer

Starter egen bedrift i Lomen:

Artikkelen er over 2 år gammel

Paret har gått på en av de beste reklameskolene i verden. Nå starter de egen bedrift i Lomen.

Kristine Olasdatter tar imot oss i de gamle lokalene til Snowtrade, ved siden av det nedlagte pelsforkjøkkenet nær Ryfoss.

Produksjonslokaler

Hun viser oss rundt i produksjonslokalet med utstyr til å lage reklamemateriell, skilt, logo på arbeidsklær, bannere og profilering som logotrykk til arbeidsklær og gaveartikler.

Kristine trekker fram en hettegenser, legger den i varmepressa og plasserer Wondermo-logoen midt på brystet. Etter noen sekunder med varme og trygg er logoen på plass.

– Vi har hatt flere oppdrag etter at vi startet opp her i lokalene til Gullik Riste, arbeidsklær, skilt og bannere til Sælid bygg, bøffen til Valdresrittet, nettsider til dyrefysioterapi og God Jord i Øystre Slidre som trengte en løsning for å ta imot påmelding til kurs, samtidig som de tok betalt.

Problemløsning

Kristine serverer kaffe inne på kontoret og forteller om parets søken vekk fra hovedstaden og livet i Valdres de tre årene de har bodd her.

Kristine og Christian Mo Johansen, som arbeider med markedsføring på Brennabu, gikk begge på Westerdals School of Communication. Den er ranket som en av de ti beste i verden. Som en rød tråd gjennom utdanninga, gikk konseptutvikling og problemløsning.

– Seks år gammel skulle jeg bli sjef for alle skiltvaskerne. Jeg ønsket å hjelpe bilistene til å se hvor de skulle. Allerede da hadde problemløseren vokst fram i meg, ler Kristine.

Bedriftsnavnet kommer fra betegnelsen wonderment undring og begeistring for enhver ting. Mo er en vid slette, altså tenker de bredde. Wondermo er en god merkelapp på hvordan paret ønsker å arbeide.

En livsstil

– For oss er Wondermo mer enn en bedrift som tilbyr tjenester. Det er en livsstil, et verdenssyn, og vi er åpne for alle mulige slags ideer og muligheter. Vi er en kreativ fabrikk som er opptatt av å bygge varige, lønnsomme og helhetlige konsepter og løsninger.

For tre år siden startet paret, som kommer fra Eidsvoll og Drøbak, opp med en kasse ideer, en hund og en skjæremaskin. I dag arbeider Kristine full tid i bedriften, som har kunder i Valdres, Alta, Lillehammer, Oslo og Drøbak.

– Er det noen som tenker som oss og er i samme bransje, så ønsker vi å samarbeide for å hanke inn større oppdrag, sier Kristine Olasdatter.

Drømmeoppdraget for henne er noen som har lyst til å åpne et nytt marked og som har tillit til prosessen. kanskje har de en merkevare som de ønsker å ta et steg videre.

Blir i Valdres

Vi gir oss ikke når klokka er fire. Vi er opptatte av å tenke nytt og vi tør å tenke stort, smiler etablereren som har sagt opp jobben som markedsutvikler på Gomobu.Vi

Da paret flyttet til Valdres, så ønsket de i utgangspunktet å følge drømmen om et småbruk på landet. Nå har de slått røtter og fått en tilhørighet. Drømmen om småbruk har vi ennå, men vi har oppdaget nye drømmer også. Jeg har gode venner, arbeider med det jeg elsker, så jeg har nok slått litt kraftigere røtter enn det jeg trodde jeg skulle gjøre, sier Kristine.

Kommentarer til denne saken