Gå til sidens hovedinnhold

Lydkåken Rockeverksted i Øystre Slidre støttes med 108.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesutvalget i Oppland støtter Lydkåken Rockeverksted i Øystre Slidre med 108.000 kroner. De bevilget totalt 2,5 millioner kroner til kulturbygg i sitt møte på Beitostølen Helsesportsenter tirsdag 25. juni.

Øystre Slidre: Lydkåken skal være en naturlig møteplass for ungdom og voksne i Øystre Slidre. Huset vil romme ulik aktivitet som ungdomsklubb med musikkøving, video- og musikkproduksjon, med muligheter for andre kulturtilbud utover dette. Lydkåken er det siste biten i puslespillbiten i Tingvang kulturarena og vil bidra med å gi et bredt kulturtilbud for lokalsamfunnet i Øystre Slidre.

– Vi er glade for å støtte Lydkåken i Øystre Slidre, og det var et hyggelig sammentreff at vi avholdt møtet på Beitostølen. Vi håper at Lydkåken skal fylles med folk og aktivitet. Dette er et viktig bit for å få et godt kulturtilbud for lokalbefolkninga i Øystre Slidre. Med denne kåken vil det bli gi enda bedre oppvekstvilkår for ungdommen i Øystre Slidre, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Huset skal først og fremst være en ungdomsklubb, men den vil også være tilgjengelig for frivillige lag og organisasjoner. Det blir muligheter for å ha konserter og andre sceneforestillinger, og vil dermed gi et bredt tilbud til ungdommen og voksne i bygda.

– Kultur er viktig for å leve gode liv. Lydkåken vil kunne gi enda bedre og bredere kulturtilbud til alle i Øystre Slidre. Vi ser dessverre at høgreregjeringa stadig kutter i kulturbyggmidlene, siden 2013 har potten for Oppland blitt kuttet fra 7,5 til 2,5 millioner kroner. Til tross for regjeringas kutt, er jeg glad for at vi fortsatt kan finne rom til å prioritere slike viktige kulturtilbud i distriktene, sier Hagen.

Kommentarer til denne saken