Nostalgi i gamle rammer

Nostalgi preger maleriene til Hilde Husevold som har blitt inspireret av gamle vindusrammer.

Nostalgi preger maleriene til Hilde Husevold som har blitt inspireret av gamle vindusrammer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hilde Synnøve Husevold og Britt Bakken har leid seg inn i Galleri Perrongen og stiller ut maleri og brukskunst med natur og nostalgi som tema 9. 17. desember.

DEL

Fagernes: Siden 2004 har Hilde Synnøve Husevold arbeider som faglærer i kunst og håndverk på videregående og på ungdomsskolen. Så for tre år siden begynte hun å male for å komme seg gjennom en livskrise. Det startet med en innadvendt prosess. Hilde skrev også dikt for å bearbeide sorg og hendelser i livet som hadde hopet seg opp.

Å male er et "must"

I prosessen fant hun inn til egen styrke og ble bevisst på hvordan hun ville leve. Hilde er ikke lenger redd for ikke å være bra nok, eller hva andre måtte mener om henne. Hun vet at hun er god nok. Etter hvert har det å male blitt en utadrettet prosess, et slags «must» For Hilde Synnøve Husevold. Klassisk malerkunst – Jeg har alltid drømt om å male og lære håndverket skikkelig. De siste årene har jeg gått flere kurs og tilegnet meg ulike teknikker. Så er kunsten å formidle mitt personlige uttrykk. Nå gleder meg bare til fortsettelsen.

Klassisk malerkunst

Drømmen er å reise ett år og lære mer om klassisk malerkunst. Jeg ønsker å male mennesker, portretter og bli dyktig til å fange det riktige lyset. «Gjøno dei gamle glase» er tittelen på tre av bildene Hilde har med på utstillinga. Gamle vindusrammer med glass har inspirert henne til tre malerier som favner fjell og natur.

Valdresmønster

Ellers består utstillinga av rundt 40 bilder, noen fra den første innadvendte tiden, de andre er inspirert av naturalistiske teknikker med fjell og natur som motiv. Hvit keramikk Under prosessen med bildene kjente Hilde Husevold at hun ville ha med seg keramiker Britt Bakken fra Heggenes på utstillinga. Hun er utdannet produktdesigner og lager brukskeramikk i hvitt steingods med gamle valdresmønster. De to damene kjenner hverandre fra før, og Hilde ser hvordan de to uttrykksformene utfyller hverandre.

Fint å få vist seg fram

– Det betyr alt å få lov til å vise seg fram i et galleri. Det handler om å løfte sitt eget uttrykk. I et galleri byr man også publikum på en opplevelse. Jeg maler i første rekke for meg sjøl, og jeg er i en egen boble når jeg holder på. Men jeg blir sjølsagt glad dersom noen ønsker å kjøpe bildene mine, smiler Hilde Synnøve Husevold. Utstillinga åpner 9. desember og den står to helger fram til 17. desember.


Artikkeltags