Leslie Ayres har utstilling

Billedkunstner Leslie Ayres har utstilling på Biri fra 5.–27. august. Utstillingen har fått navnet «PERSPEKTIVE».

Billedkunstner Leslie Ayres har utstilling på Biri fra 5.–27. august. Utstillingen har fått navnet «PERSPEKTIVE».

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leslie Ayres har separatutstilling i Galleri Fjordheim fra 5.–27. august

DEL

BIRI: Billedkunstner Leslie Ayres (bosatt på Fagernes), arbeider med mange teknikker og stiller ut med malerier, skulptur, tegninger og grafikk.

Tittelen «PERSPEKTIVE» beskriver blant annet at arbeidet hans har synlig utgangspunkt i naturen og de skulpturelle formene som er til stede i naturen. Denne sammenhengen er tydelig både i maleriene, skulpturene og tegningene han stiller ut.

Som tilskuere blir vi ofte plassert alene i en naken landskapsscene, i nuet. Vi kan betrakte kunstnerens perspektiv bakover og ane utviklingen framover i tid. Det øyeblikket kan være nådeløst farlig, men samtidig trygt og beroliggjørende.

Ayres arbeider med et billedlig forsøk til å nærme seg de organiske formene som går igjen i all natur, fra de menneskelig anatomiske til landskap, steiner og planter.

Oppgaven er selvfølgelig umulig, men det er akkurat det som gjør det verdifullt. Han er opptatt av skjønnheten i linjer som endre kurs kontinuerlig, og lyset som spiller på laget med linjene.

Begrepet «PERSPEKTIVE» kan også henlede på å ha oversikt – selv om oversikten kommer i etterkant av å følge ukjente veier framover. Det kan også sammenlignes med en fjellklatrer som stopper opp på en hylle og skuer utover, bakover eller videre oppover. Blir han klokere av det?

Arbeidet hans har utgangspunkt i de skulpturelle formene som er til stede i naturen.

Utstillingen er støttet av Bildene Kunstneres Hjelpefond.

Leslie Ayres

  • Leslie Ayres (født 11. august 1944) er en engelsk figurativ maler.
  • Ayres er opptatt av det skulpturelle i landskapsmalerier, og er spesielt kjent for «Alpine Landskap».
  • Ayres arbeider også med veiledning i friluftsliv, fjellklatring, isklatring og fjellskiløping, og har internasjonal kompetanse som tindevegleder. (Kilde: Wikipedia)
 Leslie Ayres (født 11. august 1944) er en engelsk figurativ maler som er bosatt i Valdres. Ayres er opptatt av det skulpturelle i landskapsmalerier, og er spesielt kjent for «Alpine Landskap». Han er også kjent for sine malerier av mennesker.

Leslie Ayres (født 11. august 1944) er en engelsk figurativ maler som er bosatt i Valdres. Ayres er opptatt av det skulpturelle i landskapsmalerier, og er spesielt kjent for «Alpine Landskap». Han er også kjent for sine malerier av mennesker. Foto:

Artikkeltags