Gå til sidens hovedinnhold

Mari Eide tok bronse i ski-VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Mari Eide tok vare på muligheten da svenskene falt en etter en i finalen, dermed ble det bronsemedalje til 29-åringen fra Beitostølen. Maiken Caspersen Falla vant foran svenske Stina Nilsson.

Seefeld: Mari Eide (29) fra Øystre Slidre idrettslag debuterte i VM-sprint i Seefeld torsdag. Det gjorde hun med bravur ved å ta bronse i finalen.

Rørt Mari til NRK

Det var en tydelig rørt Mari etter målgang, som var kjempeglad sammen med Falla, men samtidig var det tydelig at følelsene var langt framme. Som kjent mistet hun søsteren Ida for en kort tid tilbake, og det har vært en prestasjon å komme tilbake på det viset hun har gjort.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ta medalje i dag, men hadde håpet på en topp-10 plassering, sa Mari til NRK, som slet med å holde tårene tilbake i intervjuet.

– Du har hatt en tøff høst etter at du mistet søsteren din, sa NRK-journalisten.

– Jeg skulle ønske Ida var her i dag med meg. Jeg vet at hun er der oppe og ser ned på meg. Hun ville vært kjempestolt, sa Mari og kjempet med tårene.

– Hele familien er her i dag og ser på. Vi har alle hatt en kjempetøff høst og prøvd hver dag å finne en mening med livet igjen. At jeg skulle klare å ta en VM-medalje her i dag, det hadde jeg aldri trodd, sa Mari til NRK.

Tok overraskende bronse

Mari gjennomførte sin sprint i kvalifiseringa og endte på 25. plass, og gikk videre til kvartfinalen. Der hadde hun en kjempespurt og vant sitt heat. I semifinalen ble hun nummer fire, men kom videre til finalen på tid.

Det var dermed Maiken Caspersen Falla og Mari Eide, de to eldste på det norske kvinnelandslaget, som gikk til finalen. De andre jentene var slått ut. I finalen ble det veldig spennende, der altså Mari tok bronsen.

Geir Endre Rogn (36) fra Vang ble engasjert som trener for kvinner i sommer og er i team med hovedtrener Ole Morten Iversen. Nå har han med seg Therese Johaug, Mari Eide og alle de andre eliteløperne til Beitosprinten.

Kjapp sprint

Sprintløypa i Seefeld passer jenta fra Beitostølen meget bra, og Mari mener det er viktig å disponere kreftene riktig.

– Jeg liker høg fart og nedoverbakke, og oppløpet er noen dobbelttak lengre enn i fjor, noe som passer meg bra. Det blir viktig å ha mye krefter på slutten, og jeg gleder meg til noen spennende dueller på oppløpet her torsdag, sa Mari Eide på pressekonferansen foran torsdagens VM-sprint.

Deltakerne fra Norge

Kvinner:

Mari Eide (29), Øystre Slidre. Andre VM. Fikk ikke gå noen distanser i Lahti 2017. 5.-plassen i frisprinten i Lahti denne måneden er pers i v-cupen.

Maiken Caspersen Falla (28), Gjerdrum. Sjette VM (debut 2009). Har sju VM-medaljer, fire gull og tre bronse. Verdensmester i lagsprint i 2015 og 2017, og i individuell sprint 2017. Gikk også på det suksessrike stafettlaget i 2017.

Kristine Stavås Skistad (20), Konnerud. VM-debutant. Ble nr. 5 i sprinten i fri på Lillehammer i november.

Lotta Udnes Weng (22), Nes. VM-debutant. Satte sprint-pers med 6.-plass i Val Müstair 1. nyttårsdag.

Tiril Udnes Weng (22), Nes. VM-debutant. Har en 6.-plass som best i verdenscup sprint (Lahti i år).

Menn:

Emil Iversen (27), Varden Meråker. Går sitt andre VM. Røk ut i semifinalen på den individuelle sprinten i forrige VM. Lagsprinten ga 4.-plass etter fall og stavbrekk kort før mål.

Johannes Høsflot Klæbo (22), Byåsen. 2. VM. Tok bronse på den individuelle VM-sprinten i Lahti.

Finn-Hågen Krogh (28), Tverrelvdalen. Fjerde VM (debut 2013). Verdensmester i lagsprint 2015 og i stafett 2017 (som ankermann). Bronse på skiathlon for to år siden. Har to v-cupseirer i sprint, fri teknikk (Val Müstair 2013, Davos 2014).

Sindre Bjørnestad Skar (27), Bærums Verk og Hauger. 2. VM. Ble nr. 13 på sprinten i Lahti-VM, etter å ha røket ut i kvartfinalen.

Se Mari "live" her.

Les også

Mari VM-debuterer

Kommentarer til denne saken