Mari Eide fikk likevel OL-plass

Mari Eide falt i kvartfinalen i klassisk sprint under NM på ski på Gåsbu, i konkurransen som skulle føre jenta fra Beitostølen til de olympiske vinterleker i Pyeongchang. Nå har hun likevel fått OL-plass.

Mari Eide falt i kvartfinalen i klassisk sprint under NM på ski på Gåsbu, i konkurransen som skulle føre jenta fra Beitostølen til de olympiske vinterleker i Pyeongchang. Nå har hun likevel fått OL-plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mari Eide fra Beitostølen falt i kvartfinalen i klassisk sprint under NM. Onsdag fikk hun oppturen: Hun er uttatt til de olympiske vinterleker i Pyeongchang.

DEL

Beitostølen: Norges Skiforbund offentliggjorde onsdag OL-troppen. I den er Mari Eide fra Øystre Slidre idrettslag med. Dermed er det en god grunn til å følge med under OL og heie på en valdris.

Men Mari Eide er ikke den eneste fra Oppland. Ingvild Flugstad Østberg i langrenn, Maren Skjøld fra Gjøvik Skiklubb i alpin og Maren Lundby i hopp, er alle med i troppen.

Fra fall til glede

– Det går ikke an å være mer uheldig enn det jeg har vært på sesongens sprinter. Det startet med smørebom i Kuusamo, før det opplevdes som trått på Lillehammer. Da det endelig klaffet i Oberstdorf, ble verdenscupsprinten avlyst, sa Eide. Hun var gråtkvalt under NM etter at hun hadde falt i kvartfinalen sprint. Dermed var det et skjønn som gjorde til at Mari likevel kunne juble for en OL-billett. Avisa Valdres har ikke lykkes med å få en kommentar fra Mari Eide til uttaket, ettersom hun er på reise.

Rådmannen roser

Rådmannen i Øystre Slidre kommune, Øivind Langseth, gratulerer Mari og miljøet rundt henne på sin Facebook side og drar historikken.

Langseth har funnet ut at det bare har vært to fra Øystre Slidre som har vært med i De olympiske leker. Det skjedde i 2002 og 1912.

Langseth skriver at Sverre Rotevatn var med i OL som kombinertløper. Hans beste individuelle plassering i vinter-OL var en sjuendeplass på 7,5 km sprint under OL 2002 i Salt Lake City.

Den andre deltakeren er Gudbrand Gudbrandsen Skatteboe, som var en norsk skytter. Han ble den første norske individuelle olympiske mester da han vant frigevær stående, liggende og sammenlagt under ekstralekene i Aten 1906.

Skatteboe deltok også på det norske laget som tok gull i frigevær lag i London to år seinere, samt sølv i 1906 og 1912. Individuelt ble han nr. 5 både i 1912 og 1920.

Tirsdag 13. februar

Merk av i kalenderen tirsdag 13. februar klokka 09.30. Da går sprinten i langrenn for kvinner og menn – med Mari. Vinter-OL 2018 er de 23. olympiske vinterleker og arrangeres fra 9. til 25. februar i Sør-Korea.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken