Gå til sidens hovedinnhold

Mari VM-debuterer

Føler at formen er stigende:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mari Eide (29) fra Øystre Slidre idrettslag gleder seg til torsdagens VM-sprint i Seefeld, og kjenner at kroppen fungerer bedre enn på lenge.

Seefeld: Onsdag var det pressekonferanse med det norske sprintlaget i Østerrike, og Mari understreket at hun er den eldste på laget, samtidig som hun er VM-debutant.

Fått mye juling

Landslagstrener Ole Morten Iversen sier at Norge har fått mye juling i sprint for kvinner så langt denne sesongen. Likevel ser han for seg at de norske jentene vil bite godt fra seg.

– Maiken har jo vært gjennom dette før, og stiller som tittelforsvarer. Vi stiller et ungt, men sterkt lag, og de svenske og amerikanske jentene skal få konkurranse, lover Iversen.

Mari Eide har vært tålmodig og fulgt en plan hun la sammen med trenerne sine i fjor høst. Det tragiske dødsfallet til søsteren Ida skapte naturlig nok en endring i satsinga til Mari.

– Jeg har fulgt planen til punkt og prikke, og stolt på trenerne. De siste ukene har jeg følt meg i bedre og bedre form, forteller Mari Eide.

Høg fart og langt oppløp

Sprintløypa i Seefeld passer jenta fra Beitostølen meget bra, og Mari mener det er viktig å disponere kreftene riktig.

– Jeg liker høg fart og nedoverbakke, og oppløpet er noen dobbelttak lengre enn i fjor, noe som passer meg bra. Det blir viktig å ha mye krefter på slutten, og gleder meg til noen spennende dueller på oppløpet her torsdag, sa Mari Eide på pressekonferansen foran torsdagens VM-sprint.

Avgjøres på oppløpet

Sjøl om posisjoneringa blir viktig, er det lange oppløpet i Seefeld slik at VM-medaljene blir utdelt her.

– Klarer jeg å henge med til spurten, så kan det bli veldig bra, men først skal man være blant de 30 beste fra prologen, konkluderer Mari Eide, som blir å følge fra klokka 12.00 torsdag. Da er det prolog, mens kvartfinalene starter klokka 14.30.

PS. Mari Eide var også i VM-troppen i 2017 i Lahti, men fikk ikke gå noen distanser der.

Kommentarer til denne saken