Maria Nordrum (34) må disputere i russisk lingvistikk på webkamera hjemmefra

DISPUTERER HJEMME: Langt mindre formelt blir disputeringen for Maria Nordrum (34) som nå sitter ved kjøkkenbordet og forsvarer doktorgradsavhandlingen i lingvistikk.

DISPUTERER HJEMME: Langt mindre formelt blir disputeringen for Maria Nordrum (34) som nå sitter ved kjøkkenbordet og forsvarer doktorgradsavhandlingen i lingvistikk. Foto:

Maria Nordrum (34) skal i dag forsvare sin doktorgradsavhandling ved Universitetet i Tromsø. Haken er at det gjøres hjemmefra på webkamera.

DEL

LOBYGDA: En disputas er den avsluttende prøven for å oppnå en doktorgrad, den høyeste akademiske graden. Maria er tilknyttet humanoria og samfunnsvitenskap, fagområde lingvistikk. Forkortet og greit - russisk språk.

Vanligvis foregår en disputas i en forelesningssal med kritikere og publikum til stede. Koronasituasjonen setter en demper på det. Men dette gir samtidig en mulighet for alle som er nysgjerrige på hvordan en disputas foregår, til å oppleve det hjemmefra på egen skjerm. Disputasen livestreames nemlig på UiT sine egne nettsider.

Her kan du følge med på Marias disputas. Den starter 11:15.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken