Marit Blomlie engasjert i prosessen med bærekraftig reisemål

Marit Blomlie skal bidra med å sikre at Valdres får status som bærekraftig reisemål innen utgangen av 2020.

Marit Blomlie skal bidra med å sikre at Valdres får status som bærekraftig reisemål innen utgangen av 2020. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med prosessen for å få Valdresregionen merket som «Bærekraftig reisemål,» har Visit Valdres siden juni jobbet med å få tak i en ressurs som kunne være med å sikre måloppnåelsen innen utgangen av 2020.

DEL

VALDRES: – Etter utlysning og intervjurunder med flere gode kandidater, kom vi til at Marits kompetanse og erfaring er nøyaktig det vi trenger for å sikre at vi kommer i mål til rett tid, sier prosjektleder Merete Hovi.

Bred erfaring

Marit er for tiden frivillihetskoordinator og prosjektkoordinator i Oppland Røde Kors og er godkjent Miljøfyrtårn-sertifisør gjennom eget firma. Tidligere har hun vært konstituert daglig leder i Valdres Natur- og Kulturpark samt vært rådgiver i rådmannsstaben i Nord-Aurdal kommune. I tillegg har hun mangeårig erfaring innenfor reiselivsnæringen.

Trengte forsterkninger

Bærekraftig reisemål er en omfattende merkeordning som stiller krav til hele regionen; både offentlige og private aktører i alle de seks Valdreskommunen.

– Vi befinner oss nå i den operative fasen av prosessen, og har hele tiden vært klar over at vi på dette stadiet ville få behov for forsterkninger, forklarer Hovi.

I tillegg til gjennomføring av ulike tiltak i den vedtatte regionale handlingsplanen for bærekraftig reisemålsutvikling, skal hele 44 kriterier og 108 indikatorer innfris, rapporteres og dokumenteres til Innovasjon Norge.

Oppstart etter sommerferien

Fra midten av august vil Marit være på plass i Visit Valdres for å ta tak i ulike oppgaver i merkeordningen og vil være i hyppig kontakt med både kommuner og bedrifter i tiden fremover. Hun har i tillegg sagt seg villig til å påta seg noen vakter på Beitostølen turistinformasjon i en periode frem til nyttår.

– Vi ønsker Marit velkommenn og gleder oss til samarbeidet, avslutter prosjektleder Merete Hovi.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken