VALDRES: Ordføreren i Sør-Aurdal har fått det ærefulle oppdraget med å lede den digitale, regionale sendinga som skal sørge for felles nasjonaldagsfeiring på tvers av kommunegrensene, når nok en koronaprega 17. mai står for tur.

Russeinnslag og sprell

Sendinga vil by på innhold fra hele Valdres med glimt fra feiringa i alle seks kommuner, i tillegg til kulturelle smakebiter fra kinosalen på Fagernes.

– Vi får innslag med russen og skal vise fram det beste Valdres har å by på av kulturelle uttrykk og sprell, røper programleder Hougsrud i ei pressemelding fra Valdres Natur- og Kulturpark.

Ordføreren oppfordrer valdriser til å sette sitt preg på det hele ved å dele bilder fra feiringa rundt om i dalføret.

Ber om bidrag

– Vi håper virkelig at publikum vil sende inn bilder til oss som vi kan vise underveis i sendinga, sier Hougsrud.

– I flere kommuner er 17. mai-feiringa allerede i gang, så send inn bilder fortløpende til Valdres Natur- og Kulturpark via redaksjonen@valdres.no eller Messenger. Husk å få tillatelse fra de som er avbilda til å kunne vise bildene i vår sending, påpeker hun videre.

Flere sendeflater

Det er kulturnettverket i Valdres som har tatt initiativ til den felles 17. mai-sendinga, med ønske om å samle regionen i ei tid da feiringa skjer spredt over flere dager.

Sendinga blir mulig å få med seg på nettsidene og Facebook-sidene til samtlige seks Valdres-kommuner samt på Valdres Natur- og Kulturpark sin Facebook-side på nasjonaldagen. Også avisa Valdres vil vise sendinga på avisa-valdres.no og vår Facebook-side mandag kveld.

– Vi starter klokka 19.00 og har en intens og hyggelig time program å by på, avslutter Hougsrud.