Gå til sidens hovedinnhold

Marit K. Strand: - KrF svikter det lokale folkestyret

Artikkelen er over 4 år gammel

I en pressemelding til avisa Valdres skriver stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand at "Kristelig folkeparti har nå offentliggjort at de ikke vil stoppe fylkessammenslåinger de berørte fylkene har sagt de ikke ønsker. Gigantfylket Viken med et folketall på nær 1,2 millioner og gigantfylket Troms/Finnmark som dekker fjerdedelen av Norges landareal, blir gjennomført. Det samme gjelder tvangssammenslåing av Telemark og Vestfold, Hedmark og Oppland og Hordaland og Sogn og Fjordane."

Stortingsrepresentant Marit K. Strand er svært skuffet over KrF i denne saken:

- Jeg er skuffa over at Krf ikke følger opp det de selv har sagt, nemlig at de ikke ønsket å gjennomføre dette med tvang. Nå anerkjenner de at tvang ikke er løsningen for to kommunesammenslåinger i Nord-Trøndelag, samtidig som de mener tvang er greit for de andre kommunene og fylkene som blir slått sammen med tvang. Dette er uryddig, uttaler Strand.

Videre skriver hun at:

"Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV har alle fremmet forslag i Stortinget hvor tvangssammenslåingen av fylker blir stoppet. Mange, ikke minst i de berørte fylkene, har trodd at Kristelig Folkeparti vil stoppe en eller flere av sammenslåingene. Helt til det siste har det vært talspersoner fra partiet som har åpnet for at Stortinget burde lytte til fylkenes sterke ønsker om at vedtakene fra juni blir gjort om. Sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet , Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet og Rødt, ville Kristelig Folkeparti dannet flertall for omgjøring av vedtakene."

- Stortinget skal avgi sin innstilling til Senterpartiets og andre partiers forslag om å oppheve tvangssammenslåingen av fylker, 30. november. Kristelig Folkeparti har fortsatt tid til å følge opp ønskene de har fått fra sine fylkespolitikere, men det begynner å haste, skriver Strand.

Kommentarer til denne saken