Innlandets matpris til Tyinlam

Prisutdeling under Midt i matfatet: Her er prisvinnerne Line og Kjell Gudmund Svien flankert av prisutdelerne Håvard Bjørgen fra Sparebank1 Østlandet, Astrid Simengård fra Oppland Bondelag og Anne Rustad fra Hedmark Bondelag.

Prisutdeling under Midt i matfatet: Her er prisvinnerne Line og Kjell Gudmund Svien flankert av prisutdelerne Håvard Bjørgen fra Sparebank1 Østlandet, Astrid Simengård fra Oppland Bondelag og Anne Rustad fra Hedmark Bondelag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sau, kulturlandskap, historier, kvalitet, bilder og god formidlingsevne er stikkord for det Line og Kjell Gudmund Svien holder på med mellom Vangsmjøsa og Tyin i Vang.

DEL

Hamar/Vang: I fjor gikk prisen til Linda Suleng med sitt sirkus av saft, syltetøy og sau på Toten. Hun kan fortelle at prispengene hun fikk i fjor gikk rett inn som delfinansiering av en etikettmaskin for nisjeproduktene på garden på Toten. Tyinlam fikk nesten halvparten av stemmene.

Det er Bondelagene i Oppland, Hedmark og Akershus og Sparebank 1 Østlandet som står bak prisen, og det er i år fjerde gangen prisen blir delt ut. Prisen er på 25.000 kroner.

Prisens krav til kandidatene:

  • Fremme mat og landbruk på en positiv måte
  • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa
  • Har forankring i Hedmark, Oppland eller Akershus med fokus på lokalprodusert mat.

Les hele saka her.

Artikkeltags