Innlandets matpris til Tyinlam

Prisutdeling under Midt i matfatet: Her er prisvinnerne Line og Kjell Gudmund Svien flankert av prisutdelerne Håvard Bjørgen fra Sparebank1 Østlandet, Astrid Simengård fra Oppland Bondelag og Anne Rustad fra Hedmark Bondelag.

Prisutdeling under Midt i matfatet: Her er prisvinnerne Line og Kjell Gudmund Svien flankert av prisutdelerne Håvard Bjørgen fra Sparebank1 Østlandet, Astrid Simengård fra Oppland Bondelag og Anne Rustad fra Hedmark Bondelag.

Sau, kulturlandskap, historier, kvalitet, bilder og god formidlingsevne er stikkord for det Line og Kjell Gudmund Svien holder på med mellom Vangsmjøsa og Tyin i Vang.

DEL

Hamar/Vang: I fjor gikk prisen til Linda Suleng med sitt sirkus av saft, syltetøy og sau på Toten. Hun kan fortelle at prispengene hun fikk i fjor gikk rett inn som delfinansiering av en etikettmaskin for nisjeproduktene på garden på Toten. Tyinlam fikk nesten halvparten av stemmene.

Det er Bondelagene i Oppland, Hedmark og Akershus og Sparebank 1 Østlandet som står bak prisen, og det er i år fjerde gangen prisen blir delt ut. Prisen er på 25.000 kroner.

Prisens krav til kandidatene:

  • Fremme mat og landbruk på en positiv måte
  • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa
  • Har forankring i Hedmark, Oppland eller Akershus med fokus på lokalprodusert mat.

Les hele saka her.

Artikkeltags