Berit Brørby, leder i Oppland idrettskrets: – Vi vil ha flere med!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er vårt ansvar og vår jobb i idretten å forsøke å redusere kostnadene ved idrettsdeltakelse, men om alle skal med trenger vi et nært samarbeid med kommunene, skriver Berit Brørby, leder i Oppland idrettskrets, i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Norges idrettsforbund har en fantastisk – men ambisiøs visjon: Idrettsglede for alle. Det er en visjon som ikke bare inviterer alle med på idrett som fysisk aktivitet, men som strekker seg etter at de skal drive idrett med et smil om munnen. Med en slik visjon kan ikke idrettsbevegelsen sitte stille og se på at noen barn kanskje må velge bort deltakelse i idrett på grunn av kostnadene. Idrettslagene må se på kostnadene til treningsavgift, på reisekostnadene og på kostnadene til utstyr og forsøke å gjøre det rimeligere der det er mulig.

Samtidig må vi sammen med kommunene, med skoler og andre organisasjoner fange opp – uten stigma – de som står i fare for likevel å velge bort idrett eller andre fritidsaktiviteter.

Vi vil at det i alle kommuner skal finnes et kontaktpunkt – en person – som frivillige organisasjoner kan nå, og en liten pott penger som kan løse problemet om Ola ikke har råd til klubbdrakta eller om Sara ikke får være med på korpstur. Med et smidig og godt samarbeid skaper vi muligheter for fritidsdeltakelse for alle og idrettsglede for enda flere som velger idrett.

Dette er vårt valgkampønske til alle nye kommunepolitikere! Dersom gode aktivitetstilbud gjennom idretten er viktig for deg, oppfordrer vi deg til å stemme på de kandidatene som ønsker det samme.

Godt valg!

Artikkeltags