Michelin-stjerne til Fagn og Even Strandbråten Sørum fra Begnadalen

Gull verdt: Michelin-stjerna er gull verdt for Even Strandbråten Sørum og restauranten Fagn. Foto: Facebook
Det ble vill jubel blant personalet på restauranten Fagn mandag kveld da det ble kjent at restauranten hadde fått stjerne i Michelin-guiden. Og sentralt oppe i det hele sto Even Strandbråten Sørum fra Begnadalen.
Trondheim: 20-åringen er nemlig kokk på Fagn og kan ta sin del av æra sammen med blant andre tre kokkekollegaer, fire lærlinger, to servitører og andre ansatte.
Nythun og Stattholdergården
– Dette er stort, Herre Gud, sier en kjempeglad og kjempestolt Even Strandbråten Sørum. Han er sønn til Bjørg Strandbråten, rektor på Begnadalen skole, og Hans Erik Sørum, som driver Valdresporten. Even tok først en del av læretida si på Nythun Høyfjellsstue hos Marit og Jørn Nythun Utheim, før han avsluttet siste del på Stattholdergården i Oslo.
– Gratulerer, dette er ikke noe som kommer av seg sjøl?
– Nei, vi har jobba beinhardt i forkant, i mange timer, sier Even, som egentlig hadde fri og går. Men han tok seg likevel tid til å møte opp på jobb sammen med resten av staben, og da det hele ble kjent, brøt jubelen løs, ikke bare i restauranten men også rundt om i de tusen hjem ettersom nyheten gikk rett ut på lufta, på Dagsrevyen og TV2.
Michelin-stjernene henger svært høgt, og hittil har det i Norge vært forbeholdt restauranter i Oslo og Stavanger.
– Dette er større enn OL-gull, sier Fagn-sjef Jonas Nåvik til Aftenposten.
Kjempereklame
– Jeg har jobba her i snart ett år og liker meg veldig godt, sier Even Strandbråten Sørum, som forteller at stjernetildelinga ble feira med mye leven, og som seg hør og bør med god mat og godt drikke.
– Og dette er god reklame for restauranten?
– Ja, absolutt. Fra i går til i dag er vi fullbooka til starten av mai, seier Even, som ikke ser bort fra at han en dag kommer heim til Valdres og tar over på Valdresporten etter faren.
– Det er jo en viktig og stor bedrift. Men aller først vil jeg oppleve verden, avslutter Even Strandbråten Sørum.
Stjerne også til samboeren
Men den gode historia er ikke slutt med dette. Saken er nemlig den at også Evens samboer, Hanna, hadde grunn til å juble stort i går. Hun er nemlig kokkelærling på konkurrenten Credo, en restaurant som også fikk Michelin-stjerne tirsdag.
Tidlig på morgenen tirsdag kakka NRK på døra, og da ble det sjølsagt dobbeltintervju med de to stjernekokkene.
Kommentarer til denne saken