Gå til sidens hovedinnhold

4. klasse i Vestre Slidre samlet inn 53 kg batterier

Artikkelen er over 3 år gammel

I tre uker har Batterijakten i regi av Miljøagentene funnet sted blant landets påmeldte 4. klasser. Totalt samlet fjerdeklassingene inn 111 tonn batterier i løpet av disse ukene.

Vestre Slidre: Av klassene i Valdres var det bare Slidre skule som var påmeldt, og disse samlet inn 53 kilo batterier, noe som utgjør en gjennomsnitt på 2,21 kilo per elev (24 elever). Dette kvalifiserte derimot til en nest sisteplass over alle deltakende klasser i Oppland. Midtbyga Oppvekstsenter i Sør-Fron samlet med sine 28 elever inn 1588,7 kg batterier, eller 56,74 kg pr. elev.

Stort engasjement

Batterijakten gikk for sjette gang denne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. Over 700 fjerdeklasser fra hele landet har i tre uker trålet land og strand etter batterier. Elevene har gått fra dør til dør i nabolaget, de har hengt opp plakater, de har engasjert familie og venner og sendt brev rundt om i hele landet på jakt etter batterier. Den forrige rekorden fra i fjor på 80 tonn har blitt knust av årets fjerdeklassinger, som i løpet av bare tre uker har samlet hele 111 tonn batterier til gjenvinning.

– Det er helt vanvittig å se engasjementet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Premiering

I år har Miljøagentene premiert to skoler med 30.000 kroner hver, som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.

– Batterijakten er en lavterskelaksjon, som på en lett og håndgripelig måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengasjement, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene

Kommentarer til denne saken