Mange valdriser vant i fjor - nå øker vinnersjansene

Fra og med januar kan du velge om du vil stappe kartongkubber eller levere enkeltkartonger til Returkartonglotteriet.

Fra og med januar kan du velge om du vil stappe kartongkubber eller levere enkeltkartonger til Returkartonglotteriet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange valdriser vant i Returkartonglotteriet i fjor, og aller heldigst var Målfrid Onstad fra Beito, Jannicke Gulbrandsen fra Bagn og Marit Inger Aasen fra Rogne som vant hele 10.000 kroner hver. I år er det nye konkurranseregler, og Grønt Punkt Norge forventer enda flere deltakere.

DEL

Returkartonglotteriet– For første gang åpner vi for at enkeltkartonger kan være med i trekningen. Dette tror vi vil øke oppslutningen rundt Returkartonglotteriet, landets mest miljøvennlige lotteri, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge. I fjor kunne hun dele ut totalt 1,6 millioner kroner i prispenger.

Tidligere måtte man skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger oppi en sjuende og deretter skrive på navn og telefonnummer for å være med i trekningen. Fra og med januar i år holder det å skylle og brette én enkelt kartong for å delta.

Barnehage og privatpersoner
Målfrid Onstad og Jannicke Gulbrandsen og Marit Inger Aasen vant 10.000 kroner hver i fjor.

I Slidre barnehage er de flinke til å brette kartonger, og i fjor ble de trukket ut to ganger som vinnere av 1000 kroner.

I tillegg ble Valdres MS-forening og en rekke privatpersoner i Valdres plukket ut fra kartonghaugen, og de vant 1000 kroner hver.

Kun stapperne kan vinne hovedgevinst
I år skal Grønt Punkt Norge trekke ut 120 kartonger eller kartongkubber som hver vinner 10.000 kroner. I tillegg trekkes det fire kubber som vinner hovedprisen på 100.000 kroner. Trekningene skjer lokalt fire ganger i året.

– Det er kun de som leverer en god, gammeldags kartongkubbe som er med i trekningen av hovedpremiene. På den måten gir vi en ekstra belønning til våre trofaste kartongstappere, samtidig som vi inkluderer de som ønsker å levere inn enkeltkartonger. Vi regner med at dette vil føre til at flere leverer inn drikkekartongene sine til gjenvinning. Dermed blir miljøet den største vinneren, sier Røine.

Kartongene og kubbene skal fremdeles leveres i den kommunale returordningen, som i de fleste steder i landet betyr sammen med papp og papir.

Toppgevinst til Buskerud, Trøndelag, Hedmark og Akershus
En mann fra Trondheim vant hovedpremien i fjorårets første kvartal. I andre kvartal var det en mann fra Krøderen i Buskerud som var den heldige hovedprisvinneren, mens det i tredje og fjerde kvartal var en kvinne fra Vang i Hedmark og en familie i Nes kommune som gikk helt til topps. De mottok 100.000 kroner hver.

Ytterligere 120 vinnere i lokale trekninger over hele landet mottok 10.000 kroner hver.

Slik blir du med i Returkartonglotteriet

  1. Skyll drikkekartongen.
  2. Brett kartongen.
  3. Stapp seks kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor…eller hopp over dette steget dersom du ønsker.
  4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!
  5. I Valdres skal drikkekartonger leveres på miljøstasjonen.

Grønt Punkt Norge

  • Grønt Punkt Norge sikrer finansiering av returordninger for plast-, metall- og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp.
  • Selskapet drifter også returordningene for plastemballasje, drikke- og emballasjekartong.
  • Grønt Punkt Norge eies av materialselskapene, og er et nonprofit-selskap med mål om å få alle bedrifter til å ta miljøansvar for den emballasjen de sender ut på markedet.

Artikkeltags