Trøkk fra morgen til kveld

Liker fysisk arbeid: Vemund Eide liker best å drive med fysisk arbeid, og trives i jobben på miljøstasjonen i Røn.

Liker fysisk arbeid: Vemund Eide liker best å drive med fysisk arbeid, og trives i jobben på miljøstasjonen i Røn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Travle dager for arbeiderne på miljøstasjonene

DEL

Røn: I fellesferien er det nok å gjøre for arbeiderne som jobber på miljøstasjonene i Valdres. Vemund Eide (18) guider både hyttefolk og lokalbefolkninga som kommer med avfall og skrot i Røn.

Rundt 11-tida på onsdag, er det fullt trøkk.

– Det har vært fullt kjør siden vi åpnet i dag tidlig, sier Hans Georg Jensen som jobber på miljøstasjonen sammen med Vemund.

– Liker fysisk arbeid

Det er andre sommeren Vemund jobber på miljøstasjonen. Etter sommerferien turer han tilbake til Raufoss der han går på skole. Han trives godt i jobben.

– Det er til en viss grad variert, og jeg liker fysisk arbeid, så det passer meg bra, sier Vemund.

Varm arbeidsplass

Hans Georg gleder seg til temperaturen kryper nedover mot høsten.

– Det er nok jamt over 30 grader her på dagtid. Det er nesten helt vindstille, så det blir veldig varmt, sier Hans Georg.

Vemund bryr seg ikke særlig om varmen.

– Det går greit med varmen, og da blir jeg brun i samme slengen, sier han og ler.

Store mengder

Folk kommer med alle former for avfall, og skrot som har samlet seg opp i løpe av tid. Vemund forteller at det har kommet inn en del gamle Jøtul ovner i sommer.

– De gamle Jøtul ovnene er svinetunge. Jeg vil tippe at de minste veier minst 80 kg, og de største er nok 100 kg. Det er 20 kg mer enn det jeg veier, sier Vemund og ler.

Det er mest treverk som blir kastet i løpet av sommeren. Hans Georg sier at det ikke er alle som sorterer rett.

– Vi får ikke med oss alt, og da blir det en ekstra jobb når folk ikke sorterer rett. Jeg skulle ønske noen folk kunne lest litt bedre på skiltene som står på konteinerne, sier Hans Georg.

Diverse skrot: Viggo Kristiansen fra Bærum har hytte i Baklia. Han tok turen innom miljøstasjonen for å kaste diverse skrot.

Diverse skrot: Viggo Kristiansen fra Bærum har hytte i Baklia. Han tok turen innom miljøstasjonen for å kaste diverse skrot. Foto:

– Noen har ti tommeltotter

Hans Georg sier at det er mange som kaster ting som fungerer helt fint.

– Det er mange ting som kunne vært nesten like godt som nytt etter litt reparering. Men, det er nok noen som har ti tommeltotter, og ikke klarer å reparere eller pusse opp diverse, sier han.

Artikkeltags