Fagernes: – Nå blir det enkelt å skrive en forhånds eller et referat fra konserten, revyen eller idrettsarrangementet. Vi ønsker å spille mer på lag med leserne våre. Med dagens teknologi åpner det seg en helt ny verden, enn for bare få år siden. Det akter også vi å være en del av, sier nettansvarlig i avisa Valdres, Kåre Strande.

Klarer ikke være overalt

– Vi ser at vaktsystemet i en liten lokalavis har mange hull. Vi klarer ikke å være til stede på alt som skjer av politiske møter, kultur og idrett i regionen. Derfor håper vi at skriveføre folk der ute kan sende inn stoff og bilder til oss. Det blir nå så enkelt at man kan skrive og overføre bilder direkte fra nettavisas forside. Stoffet vil bli redigert av nettdesk og lagt ut på vår nettavis. Noe av det mest interessante vil også komme i papirutgava, sier Strande.

Vil besøke «hele» Valdres

Sammen med en nyansatt nettjournalist og redaktør Ivar Brynildsen akter Strande å besøke alle de seks valdreskommunene, der lag, foreninger og organisasjoner som ønsker det vil få en kjapp introduksjon av nysatsingen.

– Vi er i ferd med å ta kontakt med kommunene, og ser for oss tre kvelder på nyåret, der vi besøker to kommuner på hver utflukt, sier Strande, som er spent på responsen fra dem som ønsker arrangementet sitt profilert i avisa.

Leserinnlegg og meninger

Det er allerede muligheter for å sende inn leserinnlegg, meninger og debatt via nettavisa.

– Det er bare å trykke på Meny-fanen øverst til høgre i nettbildet. Der finner du fire valg, blant annet «Skriv leserbrev». Vi ønsker at alle som har noe på hjertet nå bruker denne muligheten. Det forenkler arbeidet i begge ender, og skal resultere i at mer stoff kommer ut på nettsida vår, fastslår Strande.