LEIRSKOGEN: Even oppnår gode resultater på ski, men enda bedre på rulleski. I august 2017 deltok han i VM på rulleski i Sollefteå. Individuelt gikk han inn til bronse på langrenn 22,5 km friteknikk, men i lagsprint ble han endog verdensmester sammen med makker Ragnar Bragvin Andresen. Even går for Team Jobzone, men representerer Bagn IL. I disse dager er han på hjemlige trakter og dermed fikk idrettslaget en anledning til å hedre ham for hans strålende VM-tittel. Rett før klubbrennstart på Leirskogen, med alle unge skientusiaster rundt seg, fikk han overrakt en en sjekk på 5000 kroner fra leder i skigruppa, Oddvin Sørbøen. Even kvitterte med å iføre seg startnummer og stille til start på klubbrennet.

Skicross

Kveldens klubbrenn var et såkalt Telenor karusellrenn med skicross. Her var gjort mye forberedelser i å lage orgeltramp, sikk-sakkløype, porter som løperne måtte gjennom, partier for baklengs-bevegelse, terningkast m.m. Løpet ble variert og artig, og overalt var det unger og foreldre i ymse hindere. Even gikk også flere runder i løypa og var til stor inspirasjon for den yngre garde. Den erfarne tidtakergjengen imponerte med full kontroll på passeringstider og målpasseringer i skjønn forening.

Vaffelavslutning

Tradisjonen tro så ble klubbrennet avsluttet med vafler og høyt aktivitetsnisvå i grendehuset. Even hadde satt av kvelden, og ble gjerne med på vaffelavslutning. Han fortalte at han har vært satt ut av et virus i vinter og har vært tvunget til å ta det rolig en tid. Nå er han i gang med trening igjen, men er ikke klar for renn før han skal delta på Skandinavisk cup i Granåsen i slutten av februar. Even har base på Lillehammer der han trener sammen med de andre lagkameratene i Team Jobzone. Å satse på en skikarriere på fulltid er en kostbar affære, men foreløpig er Even i stand til det. Han satte stor pris på bonus-sjekken fra Bagn IL, og regner med at den vil bli benyttet til å leie treningstid på ordentlig mølle. Vi ønsker lykke til med helsa og sprint i Granåsen.