Inspirert av syndefloden

Plateaktuelle: Few Dollars More.

Plateaktuelle: Few Dollars More. Foto:

Av

Lasse Motrøen er trommis og fra Valdres, og slipper med bandet Few Dollars More plate førstkommende fredag.

DEL

Musikk: Kraftfull og hypnotisk rock med mange lag. Fredag 16. mars slipper de løs en syndeflod av melodiøse, fengende og forførende toner på albumet «Wake Up». Gjennom låtene veksler de mellom det psykedeliske og drømmende, det seige og tunge og det energiske og fandenivoldske.

– På denne plata vil du finne rett-frem rockelåter, men også psykedeliske og melankolske sammensetninger. Du vil finne myke og sårbare låter, og partier med mer nakenhet enn vi noen gang har sluppet tidligere, sier gitarist Espen Klausen.

Formidling

Når Few Dollars More lager musikk prøver de å formidle verden slik de ser den på godt og vondt, og de er ikke redde for å dra frem de mørkere sidene ved menneskeheten og samfunnet vi lever i.

– På denne plata har vi faktisk dukket ned i historien om syndefloden fra bibelen. Ikke på grunn av det religiøse, men fordi det er en historie som er veldig relevant i dag, forklarer vokalist Odd Thomas Bergem Tandberg.

– Vi har latt oss inspirere av selve grunnlaget for syndefloden, nemlig det at menneskene levde i en tilstand uten moralske koder, med materialistiske motiver, egoistiske synspunkter og vellyst fremfor brorskap. Og det er vel ikke så langt fra hvordan store deler av menneskeheten lever i dag? spør bassist Rolf Bang.

Few Dollars More består av:

· Odd Thomas Bergem Tandberg – Vokal

· Espen Klausen - Gitar og koringer

· Rolf Bang - Bass og koringer

· Lasse Motrøen - Trommer, perkusjon og koringer

Komponerer for hodet

Few Dollars More er opptatt av å kombinere tekst og musikk som sammen maler sterke, fargerike bilder i hodet til lytteren, men det vil alltid være det rent musikalske som kommer i første rekke. Bandet har i løpet av de siste årene opparbeidet seg et rykte for å være et forrykende liveband som alltid leverer på scenen med en intens og energisk spilleglede.

– Vi som band elsker å improvisere! Vi vil at musikken skal være levende og dynamisk. Derfor vil alle konsertene våre være unike, og en låt vil aldri spilles på samme måte to ganger. Avslutningslåten på plata ble faktisk spilt inn på et eneste opptak! forteller trommeslager Lasse Motrøen.

– Det finnes ikke noe bedre enn å spille live og kjenne på kjemien mellom oss og publikum. Vi skal fortsette å gi av oss selv, spesielt nå når vi drar på Norgesturné for å feire det nye albumet! avslutter bandet.


Fredag 16. mars slipper Few Dollars More albumet «Wake Up» og reiser på en Norgesturné.

Artikkeltags