VALDRES: Er du fra Aurdal? Hytte på Vaset? Eller er du spesielt interessert i bolig og eiendomsstoff? I avisa Valdres app får du nå mulighet til å få pushvarsel om de emnene du er spesielt opptatt av. Kort fortalt kan du gjøre avisen din enda mer din.

Følge flere temaer

– Appen gir deg mulighet til å følge inntil 20 emner fra avisa. Du kan velge å få pushvarsel om enkelte emner du er spesielt opptatt av, og å samle flere emner i din personaliserte nyhetsstrøm i appen, sier Øystein Spillum, produkteier for mobil-apper i Amedia Utvikling.

Amedia forvalter appene for over 80 aviser og publikasjoner. Slik funksjonalitet har vært etterspurt av brukerne fra en rekke aviser over lengre tid.

– Brukerne har over lengre tid etterspurt muligheten for å kunne følge spesielt godt med på noen temaer man er engasjert i. Dette ser vi spesielt gjelder yngre brukere. Denne store oppdateringen har vi jobbet med det siste halve året, og har vært grundig testet.

Geografi mest populært

Appen har vært i bruk i fem testaviser så langt. Spesielt ser brukere ut til å ønske å følge med på sin geografi.

– Vi vet at det å følge med på hva som skjer nært sitt eget bosted på mange måter er det aller viktigste for mange brukere, forteller Spillum.

I tillegg er det mange som følger med på emnet Trafikk, altså små og større hendelser på veiene.

Han understreker at dette ikke vil bli en erstatning for dagens forside, men et supplement.

– Man vil fortsatt kunne gå til forsida og bli oppdatert på siste nytt og det redaksjonen har prioritert som viktigst til enhver tid.

For å benytte deg av funksjonen, gjør følgende steg:

1. Last ned for iOS fra App store her og for Android-telefoner her. Vær obs på at det er to apper - vi har en app for Eavisen (digital papiravis), og en app for nettavisen. Du skal laste ned den som heter Avisa Valdres Nyheter i Appstore, og Avisa-Valdres.no i Google Play.

2. Når du åpner appen for første gang, tillat at appen kan sende pushvarsel.

3. Inne i appen, gå til fane nummer to i bunn som heter 'For deg'. Her vil du se en side som kan minne om Instagram sin feed - bare i nyhetsversjon. Der trykker du på +-tegnet oppe i venstre hjørne.

4. Her har du 22 emneknagger du kan abonnere på. Disse gir automatisk pushvarsel når det kommer en ny sak som omhandler dette temaet. Om du ikke ønsker pushvarsel, men allikevel ønsker nyhetene om kun Beitostølen og hytte samlet på et sted, kan du trykke på bjella og slå av varselet men allikevel følge temaene.

5. Nå vil 'For deg'-siden kun inneholde temaene du følger.

6. Trykker du på en av temaene i den øverste linja som du følger, vil du i tillegg komme inn på en samleside over saker som kun omhandler for eksempel Nord-Aurdal.