Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du ta kontroll over alkoholbruken din med en app

Artikkelen er over 1 år gammel

– Den nye versjonen av Drikkevett-appen skal hjelpe deg å redusere alkoholinntaket over tid, samt sette rammer for å ta kontroll over inntaket i hver enkelt drikkesituasjon, sier Sturla K. Naas Johansen, seksjonsleder i Rustelefonen. Dette er en landsdekkende informasjonstjeneste om rusmidler og rusmiddelproblematikk.

Norge: RUS-telefonen får årlig over 2.500 henvendelser om alkoholforbruk, og Johansen mener det er behov for en app som hjelper folk med alkoholinntaket.

"Hvit januar"

Nå står et nytt år for døra og mange planlegger en «hvit periode» i januar.

– Appen vil gjøre det lettere å gjennomføre perioder med mindre alkohol, og har en egen hvit periode-funksjon. Når man når sine mål, gir Drikkevett-brukerne belønninger i form av hedersbevis i appen. Denne type belønninger fungerer motiverende og inspirerer til måloppnåelse, sier Johansen.

Les også

Seks ny viltpåkjørsler, snøscooter-jakt, alkohol-ånde og gjest som kranglet med politiet

I dårlig selskap?

I appen kan du sette rammer for hvor mye du planlegger å drikke og registrere alkoholenhetene fortløpende. Du kan registrere om du drikker sammen med venner, kollegaer, familie eller alene. Appen kommer med påminnelser og anbefalinger undervegs – både med tanke på brukerens egne målsettinger, men også på bakgrunn av offentlige helseråd, skriver Rustelefonen i en pressemelding.

Du kan også finne ut av hvem du drikker mest sammen med og hva fylla koster deg i kalorier, kroner og øre.

– Å identifisere hvem du drikker oftest og mest sammen med, og hva det faktisk koster, kan være en god hjelp for å ta tak i alkoholforbruket. Det gjør det lettere å endre vaner, sier Johansen.

Les også

– Jul er ikke alkohol, men god mat, fred og godt samvær!

Kommentarer til denne saken