Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan vi også bli best på klaging!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her i Norge liker vi å si at vi er «best» på det meste. Og nå er vi kanskje «best» også på klaging. Kanskje vi er verdens beste i klaging også?

Vi har en verdensomfattende epidemi. En epidemi hvor mange ikke får se verken barna sine eller barnebarna sine på mye over et år. Men vi forstår jo at vi er i en epidemi. Vi reiser ikke. Ikke kommer ungene til oss heller. Vi vil jo ikke spre smitte. Vi holder oss for oss sjøl. Vi er lojale. Ikke klager vi nevneverdig heller.

Men hvem er det som klager? Det er først og fremst de «unge voksne» som kanskje ikke har fått med seg alvoret i epidemien.

For de er det så forferdelig synd på, for de får ikke henge med venner. Og det verste er at russen – må «mure seg inne, i stedet for å more seg ute». Sitat fra avisa-valdres 20.04.2021.

Er det så forferdelig å være russ som risikerer å bli stående i ro gjennom russefeiringen selv om de har investert en million eller to på russebuss?

Har det blitt en rettighet for unge mennesker at de skal henge med hverandre og samles og ha fester hver helg- og ikke følge smitteverntiltak? Kanskje de ikke har fulgt med? Men da hjelper det lite for dem at pressa er fulle om hvor synd det er på dem.

Så unnskyld meg russ: Jeg synes ikke synd på dere! Dere har så langt fått gratis skole og gratis videre utdannelse venter på dere. Så lenge som dere selv vil!

Dere kan velge blant alle slags yrker. Gratis! Dere har rett og slett alle muligheter til å lage deres egen framtid. Vi lever i en global verden.

I den globale verdenen er det ikke vanlig med gratis utdanning.

Kanskje pressa kunne fokusere på hvilken muligheter unge har – i stedet for å se begrensningene. På den måten kunne Norge bli mer kjent som en nasjon med muligheter. Og ikke en nasjon som er best på klaging.

Kommentarer til denne saken