INNLANDET: Det opplyser Innlandstrafikk i en pressemelding.

Innlandet fylkeskommune har bestemt at bussene som går i rutetrafikk for Innlandstrafikk ikke skal ta imot kontant betaling fra de reisende. Tiltaket ble innført 11. mars for å hindre at folk blir smittet av virus via sedler og mynter.

Bruk kort eller betalingsapp

Passasjerene må finne andre betalingsmåter når de skal reise med buss i denne perioden, sier seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

– Penger er en mulig smittekilde, som vi vil unngå at sjåførene må håndtere. Derfor ber vi nå passasjerene sørge for å betale med mobil billett, Innlandskortet eller med bankkort. Dette gjør vi for å beskytte passasjerene og sjåførene mot smitte av koronavirus.

Fyll opp kortet på forhånd

- For å unngå at mange bruker betalingsterminal om bord i bussen, oppfordrer vi kundene til fylle opp reisekortene sine i nettbutikken på www.innlandstrafikk.no i god tid før de går på bussen, fortsetter Baukhol. - Mobil billett kan du kjøpe i «Innlandstrafikk» eller «Entur» sin app.

Skjerpet renhold i busser og drosjer

Innlandstrafikk har også gitt informasjon til alle busselskap og drosjeselskap som kjører for selskapet om hvordan de kan ta andre forholdsregler for å sikre at busser og drosjer blir så smittefrie som mulig. Tiltakene som er iverksatt innebærer godt renhold av kjøretøyene, særlig på utstyr som sjåfører og passasjerer berører i løpet av dagen. God håndhygiene og hostehygiene er også beskrevet som et viktig tiltak.