Gå til sidens hovedinnhold

Livsviktig læring for elevene ved NABS

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag hadde 7.klassingene ved Nord-Aurdal barneskole (NABS) temadag om brannsikkerhet, trafikksikkerhet og førstehjelp.

– Skape gode holdninger

Etter initiativ fra Gjensidige Valdres arrangerte Nord-Aurdal barneskole sammen med Nord-Aurdal brannvesen, ambulansetjenesten i Sykehuset Innlandet og Norges Automobil-Forbund (NAF) sikkerhetsdag for 7. trinn ved NABS. Elevene deltok i en teoretisk og en praktisk del om brannsikkerhet, førstehjelp og trafikksikkerhet.

– Hovedformålet med dagen var forebyggende arbeid og å skape gode holdninger blant ungdommene våre. I løpet av den praktiske delen fikk elevene blant annet lære seg hjerte- og lungeredning. Det å sørge for frie luftveier og legge en medelev i stabilt sideleie. De lærte også om hvilken effekt sykkelhjelm har – ved bruk av melon. Så fikk de teste veltepetter og kollisjonsvekt, samt diverse redningsutstyr i brannbil, å slukke brann med brannslukningsapparat, forteller arrangørene i en pressemelding.

Skal også teste heime

I etterkant av sikkerhetsdagen skal elevene gjennomføre en sikkerhetstest heime. Denne samles inn og registreres i etterkant.

– Vi vil takke Gjensidige Valdres for initiativet og for økonomisk støtte til dagen, samt Nord-Aurdal brannvesen, ambulansetjenesten og NAF for at de tok seg tid til dette. Et slikt opplegg treffer flere kompetansemål for grunnskolen i tillegg til det generelle holdningsskapende arbeidet som er så viktig, sier Vebjørn Johansen, inspektør ved Nord-Aurdal barneskole.

– Meningsfullt bidrag

– Dette er en fin måte for oss som forsikringsselskap å bidra til en trygg hverdag for barn og ungdom i Valdres, sier Christian Blix-Nilsen, daglig leder i Gjensidige Valdres. – Vi erfarer, i vår kontakt med de involverte bidragsyterne, at repetisjon og praktisk trening er nøkkelen til riktig respons hvis man kommer ut for noe. Vi håper å lage en tradisjon av dette, legger Blix-Nilsen til.

Kommentarer til denne saken