SØR-AURDAL: Det skriver Sør-Aurdal kommune i en melding til alle innbyggere på sine nettsider, én uke etter at ekstrem vind raste gjennom Valdres og førte til store ødeleggelser på blant annet strømnettet.

Daglig leder i Sør Aurdal Energi (SAE), Nils Marin Sætrang, uttalte til Hedalen.no tidligere denne uka at de hadde som mål å få lys i alle bebodde hus før helga.

Det har de nå lykkes med.

Takker

– Nå mener vi at alle bebodde hus har fått strømmen tilbake og tilsynelatende er alle samfunnskritiske funksjoner i drift, skriver SAE på sine nettsider fredag ettermiddag.

Der retter de også en takk til alle som på en eller annen måte har bidratt til opprydningsarbeidet i kjølvannet av ekstremværet.

– Vi vil takke alle som har bidratt med hender, utstyr, informasjon og muntre tilrop i en svært krevende situasjon!

SAE ber også de som måtte oppleve feil eller mangler ved egen tilkopling ber om å ta kontakt.

Berømmer SAE og innbyggerne

Sør-Aurdal kommunes beredskapsteam retter også en takk på sine nettsider fredag.

– Beredskapsteamet ønsker å rette en stor og varm takk til SAE og deres ansatte for den innsatsen de har lagt ned for å rette opp etter stormens herjinger i vår kommune, skriver de, og fortsetter:

– Beredskapsteamet ønsker også å berømme kommunens innbyggere for den innsatsen dere har vist med hjertevarme og omtanke for hverandre. Uten dere alle hadde vi ikke klart oss igjennom denne tiden så bra som vi har gjort.

Mobildekning på plass

Kommunens beredskapsteam har også fått bekreftet at mobildekningen nå skal være på plass i hele kommunen.

– Det gjenstår i skrivende stund en basestasjon i Hedalen, men denne skal ifølge Telenor være operativ i løpet av kvelden. Telenor melder at det kan oppleves feil på noen fasttjenester, men at disse vil bli feilrettet fortløpende, opplyses det på kommunens nettsider.

Der går det også fram at Eidsiva melder at all infrastruktur hos dem er operativ, men at det kan forekomme teknisk feil på noen aksesspunkter.

– Disse må den enkelte innbygger melde inn direkte til Eidsiva, slik at de kan få gjort en diagnose av feilen, skriver Sør-Aurdal kommune.