Gå til sidens hovedinnhold

Nærkontakt på Kiwi Fagernes slo likevel ut på positiv koronatest. – Alle som har vært på Kiwi Fagernes den siste uka og som har symptomer, bør teste seg

Kommuneoverlege Per Einar Jahr går ut med en oppfordring gjennom avisa Valdres fredag ettermiddag om at alle som har vært innom Kiwi på Fagernes den siste uka, og som har symptomer på koronaviruset, bør teste seg. Oppfordringa kommer etter en positiv koronatest fredag.

Fagernes: – Vi meldte om en negativ hurtigtest på en person ved Kiwi Fagernes torsdag. Nå viser det seg likevel at denne personen er koronasmittet, etter å ha tatt en grundigere test, sier kommuneoverlege Per Einar Jahr.

Dette får konsekvenser.

Følg med

– Det betyr at folk som har vært på Kiwi Fagernes denne uka her, må ha en lav terskel for å ta kontakt med helsevesenet om de har symptomer på korona. Nå er de veldig flinke med smittevern ved Kiwi Fagernes, så sjansen for å bli smittet er svært liten, men en skal være obs, sier Jahr.

– Det betyr også at de som var i karantene som nærkontakt, får en forlenget karantene, legger han til.

Jahr viser til koronatelefonen og at de har koronatesting ved Legevakta ved Valdres lokalmedisinske senter både lørdag og søndag.

Koronatelefon: 482 74 956. Benyttes ved behov for koronatest, eller andre koronarelaterte spørsmål.

Åpnet butikken igjen

– Kiwi på Fagernes var stengt et par timer torsdag ettermiddag, mens vi fikk skaffet nytt mannskap og vasket ned butikken. Vi desinfiserte alt på nytt, og de som jobbet der kom i ventekarantene, uttalte regionsjef i Kiwi Innlandet, Torkel Thorvaldsen tidligere fredag.

Les også

Kiwi er åpen igjen – har hentet mannskap fra blant annet Viken for å holde hjulene i gang

Les også

To personer smittet i Nord-Aurdal: Stenger barnehage og aktivitetshus – Kiwi Fagernes stenges midlertidig

Kommentarer til denne saken