NM i mangekamp henger i en tynn tråd for Fagernes Il

UTSATT ELLER AVLYST: Både NM i mangekamp og Gjensidigelekene i friidrett, som skulle vært arrangert i pinsehelga, er blitt utsatt til etter sommerferien. I verste fall kan arrangementene blir avlyst.

UTSATT ELLER AVLYST: Både NM i mangekamp og Gjensidigelekene i friidrett, som skulle vært arrangert i pinsehelga, er blitt utsatt til etter sommerferien. I verste fall kan arrangementene blir avlyst. Foto:

2020 skulle bli et merkeår for friidrettsgruppa i Fagernes Il. I løpet av pinsehelga var det planlagt to store arrangement på Blåbærmyra. Nå er det klart at begge i beste fall blir utsatt til etter sommerferien, eller avlyst.

DEL

BLÅBÆRMYRA: I månedsskiftet mai-juni skulle friidrettsgruppa til Fagernes Il arrangere både Gjensidigelekene og NM i mangekamp. Nå har de mottatt beskjed om at disse arrangementene ikke kan gjennomføres i det aktuelle tidspunktet.

I en e-post fra kommunedirektøren står det at han har konferert med kommuneoverlegen, og konklusjonen er klar:

NM mangekamp på Blåbærmyra kan under rådende omstendigheter ikke arrangeres på angitt tidsrom.

Også Gjensidigelekene

Det er klart at også Gjensidigelekene, som skulle vært samme helga, heller ikke blir gjennomført som planlagt. Dette arrangementet har enkelte år hatt opp mot 100 deltakere, og har vært et populært stevne. Her må arrangøren snakke med friidrettskretsen om det er mulig å få til lekene ved en seinere anledning.

Leder for friidrettsgruppa i Fagernes Il, Rune Halle, forteller at de så fort som mulig må de sette seg sammen og se etter alternative løsninger.

Mange forskyvninger

– Vi er ikke den eneste arrangøren som får denne utfordringen, fortsetter Halle. Nå må de kontakte friidrettsforbundet for å se om det finnes ei ledig helg på høsten som kan fungere for gjennomføring av NM. Dersom mange friidrettsarrangement blir forskøvet kan dette bli en utfordring, da Fagernes Il er avhengig at noe ekstern hjelp, som for eksempel med tidtagning, for å få gjennomført mesterskapet.

Økonomi

Økonomisk så er det også usikkert hvordan en eventuell avlysning vil slå ut. Friidrettsgruppa har hatt noen utgifter i forbindelse med NM allerede, men er lovet støtte fra fylkeskommunen. Halle håper at de likevel får denne støtten, sjøl om NM skulle bli avlyst. I tillegg må arrangøren også informere aktuelle sponsorer om tingenes tilstand.

– Foreløpig er alt såpass ferskt at vi må treffes og legge en plan før vi kan komme med noe mer konkret, avslutter Halle som forsikrer at de vil komme tilbake med en fyldigere uttalelse når ledelsen i friidrettsgruppa har fått snakket sammen.


Artikkeltags