Fyller Fagernes med sang lørdag 9. juni

Lover liv: Petter Mogstad, leder i Nord-Aurdal Sanglag, lover masse liv og røre i Fagernes 9. juli når over 300 sangfugler krydrer bybildet.

Lover liv: Petter Mogstad, leder i Nord-Aurdal Sanglag, lover masse liv og røre i Fagernes 9. juli når over 300 sangfugler krydrer bybildet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

9. juni kommer 16 kor, eller over 300 mennesker, til å synge i Fagernes dagen lang.

DEL

Fagernes: Nord-Aurdal Sanglag har nemlig fått æren av å arrangere årets Sommersangerstevne, et stevne som samler kor fra hele Vestoppland krets av Norges korforbund for en dag med toner, rytme og liv.

Masse på programmet

Det er en hektisk dag for de over 300 sangfuglene uten vinger som kommer til Fagernes denne dagen. Det er åpning av dagen på Skiferplassen klokken 11:00 der det blir allsang. Leder for Nord-Aurdal Sanglag, Petter Mogstad, håper også publikum stemmer i, når tre hundre mennesker allikevel synger.

– Det er korene som har ansvar for gjennomføringen av allsangen, og de synger også firstemt - men vi håper at publikum også synger med!

Ordfører Inger Torunn Klosbøle ønsker alle velkommen.

Etter åpningen blir det minikonserter på rundt en times tid fordelt på Briskeby Café, FK-senteret og Skiferplassen, der flere kor opptrer på hvert sted. Etterpå dannes et sangkor med musikalske toner fra Ulnes Musikklag, som synger seg hele vegen til Folkemuseet.

– Å gå og synge er ikke så praktisk, men igjen - dette arrangementet er ikke nødvendigvis for kvaliteten sin skyld, men å ha det moro og bidra med noe livlig og morsomt til bybildet, forteller Mogstad.

Fremme ved museet blir det en liten "korkonkurranse" i amfiet, hvor hvert kor får ti minutter til rådighet og blir vurdert av en profesjonell dommer. Om godværskvoten er brukt opp innen da, blir konkurransen flyttet til Scandic der de kan være inne.

Helt gratis, bare for moro

Sommersangerstevnet er en årlig begivenhet for sanglagene i Vestoppland. Ifjor sommer, etter at stevnet som da ble arrangert på Dokka, ble Nord-Aurdal Sanglag spurt om de ønsket å arrangere stevnet i 2018. Mogstad sa ja uten å nøle.

– Alle arrangementene er helt gratis for publikum. Dette er kun for liv i byen, fest og moro - og for å vise at sang er en hobby for alle i alle aldre.

Nord-Aurdal Sanglag har 50 medlemmer, med et aldersspenn fra 30 til 70+. Han håper derfor at flere yngre vil snuse på om sang er noe for dem. I Valdres er det 7-8 sanglag ifølge Mogstad.


Artikkeltags