Gå til sidens hovedinnhold

Jo Audun Øverby slutter, men ikke for å bli rådmann

Artikkelen er over 3 år gammel

Jo Audun Øverby, tidligere rådmann i Øystre Slidre og nåværende assisterende rådmann i Nord-Aurdal, har sagt opp sin stilling. Det var forventet, han var en av fire kandidater til rådmannstillingen i Sør-Aurdal. Men det er ikke dit han drar.

Jo Audun Øverby kom til Valdres i mars 1995 og etter en kort periode som næringskonsulent i Vestre Slidre startet han som sektorsjef for kultur, utvikling og næring i Øystre Slidre i september 1995. I mai 2000 fikk han permisjon i denne stillingen for å være prosjektleder for Masterplan Beitostølen – Raudalen, et arbeid som ble avsluttet i oktober 2001. Han var rådmann i Øystre Slidre fra 2010 til 2011. Da ble han ansatt som økonomisjef i Nord-Aurdal kommune. Her har han helt nå hatt funksjonen som økonomisjef. Men etter hvert fikk han også ansvar for virksomheten Teknisk og næring og for plan og folkehelse og tittelen kommunalsjef.

-Fra i vår har jeg vært assisterende rådmann og rådmannens faste stedfortreder., sier Øverby til avisa Valdres.

Nye utfordringer

Jeg skal begynne i firmaet Framsikt. Framsikt tilbyr norske kommuner og fylkeskommuner verktøy for analyse, budsjettering, økonomiplanlegging og virksomhetsstyring. Min jobb vil bl.a. bestå i å ha ansvaret for innføringsprosjekter i kommuner som har kjøpt disse verktøyene. Jeg synes det er spennende å prøve meg i en helt annen organisasjon og en helt ny jobb etter å ha vært kommunal leder i over 22 år, sier Øverby.

- Jeg er imponert over de løsningene Framsikt leverer. Jeg får fortsatt bruke og videreutvikle min kompetanse på kommuneøkonomi. Jeg synes teknologi er artig og synes derfor det er spennende å skulle jobbe i en bedrift som utvikler programvare.

Endelig har jeg veldig sansen for det samfunnsoppdraget Framsikt har definert at de tar. De vil gjennom bedre verktøy for økonomistyring hjelpe kommunene til bedre ressursutnytting, bedre beslutninger og større involvering i økonomiarbeidet.

Jeg skal ha kontor på Lillehammer. I jobben med å følge opp kommuner som skal ta i bruk Framsikt sine verktøy, vil jeg ha oppdrag i ulike deler av landet.

3-Du søkte stilling som rådmann i Sør-Aurdal, og var på flere intervjuer. Du kunne opplagt gjort en viktig jobb for Sør-Aurdal og for Valdres i den rollen. Hvorfor trakk du deg fra prosessen?

Jeg trakk søknaden min søndag etter å ha takket ja til Framsikt dagen før. Rådmannstillingen er opplagt en interessant og artig jobb. Når jeg valgte å trekke meg, var det først og fremst fordi jeg hadde lyst til å bruke denne anledningen til å prøve meg på noe helt nytt. Jeg har ikke sett noen innstilling, men fikk gode tilbakemeldinger fra Per Inge Hjertaker i Headvisor og oppfattet også at tilsettingsutvalget i Sør-Aurdal syntes jeg var en interessant kandidat.

Gode opplevelser

-Jeg skifter ikke jobb fordi jeg ønsker meg vekk fra Nord-Aurdal. Jeg har satt utrolig stor pris på å ha Kristian som leder – jeg trives både med lederstilen og personligheten hans – og opplever at vi har samarbeidet svært godt. Jeg har også vært privilegert med medarbeidere som er faglig dyktige, svært ansvarsfulle og som oppriktig ønsker det beste for Nord-Aurdal kommune. I tillegg er de proppfulle av godt humør.

-Jeg har fått være med på mye positiv utvikling i kommunen og jeg mener Nord-Aurdal har et godt utgangspunkt for positiv utvikling og gode tjenester framover, sier Øverby.

-Hva blir ditt forhold til Valdres videre?

-Naturen og mulighetene for ski og fjellturer er noe av det jeg setter aller mest pris på ved Valdres. Vi har en leilighet på Beitostølen som fortsatt vil være base for friluftsliv og det gode liv. Yngstemann går på ungdomsskole i Valdres, noe som gjør at jeg fortsatt vil ha bolig her, avslutter Jo Audun Øverby.

Kommentarer til denne saken