Sommervandring i Nord-Aurdal kommune 2019 er i gang: 10 turmål å bryne seg på

Valtjednknatten, bildet som vant i fjor.

Valtjednknatten, bildet som vant i fjor. Foto:

Mandag 24.juni startet Nord-Aurdal kommune opp sin årlige turmålskonkurranse Sommervandring.

DEL

Nord-Aurdal kommune: I år er det valgt ut 10 turmål rundt omkring i kommunen, og alle turene er skiltet med «turmål»-skilt og/eller merkebånd. På toppen eller underveis står det ei kasse med registreringsbok, hvor man skriver inn navnet sitt. Turglade frivillige har ryddet og merket turmålene også i år, og lagt til rette for at så mange som mulig skal kunne komme seg på tur i sommer.

– Dette er en fin anledning for både fastboende og hytteturister å bli bedre kjent i kommunen. Å gå på tur i flott natur er kanskje noe av det beste du kan gjøre for helsa. Bli med du også, forteller folkehelsekoordinator Hege Olimb Myhre.

Du henter poeng på hver tur du går. Kravet for å få årets krus er at du går minst 5 ulike turer, og at du samler 220 poeng eller mer. Barn under 12 år må samle 150 poeng. Skriv ut skårskjema på Nord-Aurdal kommune sine nettsider eller hent skjema og sommervandringshefte i servicetorget på Rådhuset.

Sommervandringa varer fram til 6.oktober, og utfylt poengskjema sendes/leveres kommunen innen 21.oktober. Det vil bli annonsert på kommunens hjemmeside når krusene kan hentes.

Det arrangeres også en fotokonkurranse der man kan sende inn bilder fra turene man er på. I fjor deltok Hege Holm, og knipset blinkskuddet fra turmålet Valtjednknatten du kan se øverst i saken - noe kommunen også syntes var det verdige vinnerbidraget.

Artikkeltags