– Bli med ut og feir naturen

Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen.

Friluftslivets uke ønsker å inspirere og motivere barn, unge og voksne til å ta en tur ut i naturen. Foto:

Av

31. august til 8. september er det Friluftslivets uke over hele Norge. Uka skal feire norsk natur og friluftsliv, inspirere enda fler til å komme seg ut og er en fin måte å introdusere lavterskel friluftsliv for barn og unge.

DEL

Ina Syversen i Valdres friluftsråd håper at mange tar turen ut i løpet av denne uka.

- Det kan være enkle skog- og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt eller bare ute på balkongen, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser. Det er ikke nødvendig å legge lista for høyt for de minste, de opplever uansett fort mestring ute i naturen, sier Syversen.

Ønsker du å delta på en organisert fellestur, kan du melde deg på en av aktivitenene som er listet opp her. DNT Valdres, Valdres sopp- og nyttevekstforening, Fjellgrensenettverket og flere frivillighetssentraler er blant aktørene som tilbyr fellesturer.

Lån utstyr rimelig eller gratis

De siste årene har vi fått flere avdelinger i BUA-nettverket i Valdres, samt øvrige utstyrssentraler. Her lånes utstyr ut gratis slik at barn og unge kan prøve flere og mer varierte aktiviter.

- Dette er et fantastisk tilbud. Her kan man låne alt fra telt og soveposer til bålpanner og kano. Kanskje du vil teste fiskelykken? Lån en fiskestang og en hengekøye, sier Syversen.

Sjekk de ulike tilbudene her:

Bua Etnedal

Bua Valdres Storhall

Utstyrssentralen i Øystre Slidre

Utstyrsbua i Vestre Slidre

Ina Syversen i Valdres friluftsråd håper at så mange som mulig benytter muligheten til å komme seg ut, og minner om at det verken trenger være dyrt eller strabasiøst å ta med familien på en utflukt eller teste nye aktiviteter.

Ina Syversen i Valdres friluftsråd håper at så mange som mulig benytter muligheten til å komme seg ut, og minner om at det verken trenger være dyrt eller strabasiøst å ta med familien på en utflukt eller teste nye aktiviteter. Foto:

#nattinaturen

Lørdag 31. august oppfordres hele Norge til å sove ute. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til sporløs ferdsel, blant annet at vi viser hensyn til natur og beitedyr, og rydder opp etter oss, sier Syversen og ønsker alle en herlig friluftsuke!

Slik så #nattinaturen ut for deltakerne i Etnedal i fjor:

Artikkeltags