Gå til sidens hovedinnhold

NVE advarer: Moderat til betydelig skredfare i fjellet selv om uværet avtar

Selv om uværet vil avta, ventes det betydelig skredfare flere steder. I nesten hele landet finnes også et vedvarende svakt lag som gir en utfordrende skredsituasjon, selv der faren er moderat.

Valdres/Jotunheimen: Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder at selv om uværet avtar, ventes det betydelig skredfare flere steder. I nesten hele landet finnes også et vedvarende svakt lag som gir en utfordrende skredsituasjon, selv der faren er moderat.

I Sør-Norge meldes det om faregrad 2 i helga, som er moderat skredfare, men det er ikke fritt fram i fjellheimen likevel.

– Noen steder er det fremdeles lett å løse ut skred i fokksnøflakene som har lagt seg denne uka. Andre steder er det vanskeligere å løse ut skred, men konsekvensene kan likevel bli store. I tillegg har vi vedvarende svake lag i snødekket. Det gjør at du som skal til fjells i helgen må ha fokus på trygge vegvalg. Det er utfordrende forhold, og er du usikker på om det er skredfarlig bør du legge turen utenom skredterreng, sier vaktleder i snøskredvarslinga Heidi Bache Stranden.

– Selv om det generelt er lite snø må du som skikjører være bevisst på at du trolig vil oppsøke de stedene hvor det er kontinuerlig snødekke og bra med snø, men det er også akkurat de samme stedene hvor skredproblemet er til stede, sier vaktleder i snøskredvarslinga Heidi Bache Stranden.

Les også

Snøskred i Sauebekken i Raudalen Alpinsenter fredag. En person ble begravd i snøen, men ble reddet av kameraten: – Liv gikk ikke tapt

Kommentarer til denne saken