Ny gang- og sykkelveg i Rogne er klar til bruk

Den nye strekningen.

Den nye strekningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 28. juni er arbeidet med å bygg gang- og sykkelveg mellom Rogne skule og krysset med Kyrkjebergvegen ferdig. Bygginga startet i fjor sommer og vil gjøre det tryggere for skolebarn og andre innbyggere i Rogne i Øystre Slidre å gå og sykle langs fylkesveg 51.

DEL

Rogne: Den nye gang- og sykkelvegen er 2,2 km lang og er en forlengelse av den som ble bygget mellom Coop Rogne og skolen i 2013. Oppland fylkeskommune har bevilget ca. 44 millioner kroner totalt til strekningen som er ferdig nå. Dette inkluderer utgifter til grunnerverv, planlegging, bygging og byggeledelse. Det er Kroon Maskin AS som har bygget vegen, og Statens vegvesen har ledet arbeidet på vegne av Oppland fylkeskommune.

– Prosjektet har vært omfattende, forteller byggeleder Anders Fosse Skjåk i Statens vegvesen.

– Vi har satt opp 59 lysstolper, bygget 1400 kvadratmeter støttemur langs vegen og laget 1200 meter nye drensgrøfter. En busslomme har også blitt modernisert, og atkomsten til Åkrokvegen boligområde har blitt flyttet.

Gang- og sykkelvegen er ferdig, men det gjenstår noe arbeid, blant annet med private avkjørsler og ferdiggjøring av busslommen. Dette arbeidet vil pågå ut neste uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken