Gå til sidens hovedinnhold

Ny låt fra to sjettedeler av STAUT - nå kan du høre jubileumslåten "Løva"

I januar fikk de som deltok i Barnas ridderuke se og høre førpremieren av "Løva", jubileumslåten til 50-års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter.

BEITOSTØLEN: Det var da en relativt barbert versjon man fikk høre, men nå - drøyt ti måneder senere, er resultatet ferdigspikket og kan høres på din foretrukkede musikkstrømmetjeneste. Lørdag blir musikkvideoen som ble spilt inn i september, vist for ansatte ved BHSS, og senere i november vil også den bli tilgjengelig for resten av verden.

– Med oss på musikkvideo prosjektet fikk vi med oss nyutdannet Nora Nivedita som nettopp tok med seg priser fra student-Oscar og under Nordisk panorama for sin eksamensfilm om det å være adoptert, forteller Gaute Lein Ausrød som har vokal.

Han presiserer overfor avisa at dette ikke er en STAUT-låt, men rett og slett den første låten som går under hans soloprosjekt "Lein".

Samtidig som innspillingen fant sted, vokste også løva fram på en av betongveggene ved senteret - signert grafittikunstner Fredrik Olsen.

Les også

– Veldig artig resultat

Flere lag

Juvkam Dyve sa til avisa i januar at han liker at låtene hans har et visst innhold. Låten, som har fått navnet "Løva" byr på nettopp det - flere lag med betydninger.

– Løva handler om å være løven i ditt eget liv. Mange som bruker helsesportsenteret har utfordringer, og det handler om å stå i det. Makse livet litt. Løva kan også knyttes til Lions Club, som jo betyr mye for senteret. Man kan også knytte det til Valdres-begrepet "å løva", altså å love noe.

Du kan finne låten på f.eks. Spotify ved å søke på Gaute Lein. Om låten sa Ausrød følgende:

– Vi har beholdt dialekten og folksjangeren, men gitt det et mer moderne uttrykk. Det var mer utfordrende enn jeg hadde trodd, og mye mer jobb. Til vanlig jobber man jo med det man alltid har gjort, og det er ganske trygt og godt. Så dette var annerledes, noe jeg tror er veldig sunt.

"Løva"

Vara løva i mitt eiget liv

Ikkji svive rundt – vara den som driv

Alder løva meir enn løva held

Vara løve når det stunda mot kveld

Vara hånde du kan halde i

Vara hjarterom så du vel å bli

Vara tinnsoldat på eigen fot

Halde vake når du vanta mot

E æ løve og løvetann

E æ vilje i brann

E æ høvding og likemann

der som true alder svann

Vara drua i min eigen vin

Berre trø me ned – foten gjer me fin

Og som åro går bli e sterk og klar

Der e går bli det fotefar

Tekst: Ørnulf Juvkam Dyve

Om teksten sier Dyve følgende om sine tanker:

– Utgangspunktet for det jeg har skrevet er ideen om å makse sitt eget liv og sin egen tilværelse. Løva er kjent for sin styrke og udiskuterbare plass i næringskjeden. Det å føle løva sin styrke i sitt indre, gjør oss godt rustet til å takle alle livets opp- og nedturer.

Kommentarer til denne saken