Gå til sidens hovedinnhold

Atle & co på farten for Leirin

Artikkelen er over 6 år gammel

Leirin: Atle Hovi og resten av «Leirin-kameratene» reiser Norge og Europa rundt om dagen for å snakke opp flyplassen.

Vi får tak i Atle i en bil på vei fra Oslo til Biri der han skal møte lederen i Avinor. Han har akkurat møtt Opplandsbenken på Stortinget. Og han har vært flere dager i London på reiselivsmesse. Han opplever at alle lytter til de gode historiene han forteller om tiltrekningen snø i norske fjell øver på turister i Europa. Enten han møter politikere eller reiselivsfolk . Han virker full av selvtillit på Leirin sine vegne, til tross for stadig nye dommedagsvarsler.

-Det ble to gode møter i Stortinget tirsdag ettermiddag Først møtte vi to av FrPs representantene for Buskerud; Morten Wold og Jørund Rytman, som også er medlem av Stortingets næringskomite. FrP og Høyre-politikere er naturlig nok viktig i denne settingen, og både Wold og Rytman lovet å dytte på sine egne.

Ordføreren med

Fra FrP-møtet gikk delegasjonen, utvidet med ordfører Kjell Berge Melbybråten, Øystre Slidre/Beitostølen, direkte i dialogmøte med OpplandsBenken, der de tre AP-representantene Rigmor Aasrud, Tore Hagebakken og Stine Renate Håheim stillte i tillegg til Anne Tingelstad Wøien fra SP.

– Et godt møte også dette der vi fikk brettet ut det store bildet, ikke minst hvilken enorm betydning Leirin har for verdiskapning og samfunnsbygging i Valdres og Hallingdal, sier Atle Hovi.

Kunnskapsbygging

Vi driver med kunnskapsbygging, vi har fått til en ekstrem vekst, nå gjelder det bare å få kommunisert realitetene. Regjeringen baserer seg på tall fra 2012 når de snakker om nedleggelse av flyruta. Vi forklarer at vi har en dobling i trafikken fra 2013 til 2014. Og vi kan dokumentere at det blir ytterligere kraftig vekst i 2015. I fjor var det totalt 3500 passasjerer som fløy fra eller til Leirin. I år blir tallet 7000. Neste år ligger vi an til nærmere 10.000 passasjerer, sier Atle Hovi.

– Det er viktig å få frem at vi nå ser økt turisme også via flyruta. Engelskmenn får stadig bedre økonomi. Og mange vil gå på ski. Vi ser at flere mindre selskaper nå booker fly til Gardermoen o videre til Leirin. Et selskap alene dobler antallet passasjerer fra 52 i år til minst 104 neste år. Vi er i en fase der vi kan love snø der andre i europa sliter. Vi har et fantastisk produkt, vi har et fantastisk og historisk samarbeid med andre skidestinasjoner, og vi er i skikkelig vekst.

Ukuelig optimist

– Å representere norsk skiturisme i London var kjempegøy. Vi markerte oss skikkelig. Like gøy påstår Atle det er å se at norske beslutningstakere hører hva han sier. At det er absurd å legge ned Leirin nå. Nå? Når kurvene peker bratt oppover ? I vinter blir flyene fra England enda fullere. Og 10 nye fly kommer fra Tyskland. Vil en borgerlig regjering stanse det?