Sist gang Valdres hadde en statssekretær var i 1989-90, med Gunvor Heiene (Krf) fra Sør-Aurdal i Syse-regjeringa. Hanne Blåfjelldal er også fra Sør-Aurdal. Blåfjelldal var Fremskrittspartiets 2. kandidat til stortingsvalget 2009 for Oppland. Hun jobbet i en periode som politisk rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe og da spesielt innenfor kirke-, utdannings- og forskningspolitikk.

" Eg håper vi får ei regjering som ikkje er redd for å gjere seg upopulær hjå enkelte. Eg håper vi får ei regjering som tenkjer meir på framtida i Noreg enn på å bli attvald om fire år. Eg håper vi får ei regjering som tør å kutte i offentlege utgifter. Eg håper vi får ei regjering som tør å redusere talet på kommunar i Noreg. Eg håper vi får ei regjering som tør å seie at vi brukar for mykje pengar i Noreg, og som ønskjer å fjerne rettar og overføringar framfor å finne på nye", skriver Blåfjelldal på bloggen sin for ei uke siden.

I mai i år trappet hun ned sitt politiske liv, og begynte som lærer i Høyanger kommune. For få dager siden skrev hun på bloggen sin at det var litt rart å stå på sidelinjen under et regjeringsskifte. Men så kom altså telefonen fra Siv jensen, som forandret dette. Les et intervju med Blåfjelldal i morgendagens papiravis.