DNT melder om flere ledige hytter i påskefjellet

Det er meldt strålende sol stort sett hele påsken - slik som her i Jotunheimen med utsikt mot Hurrungane og Sognefjellet.

Det er meldt strålende sol stort sett hele påsken - slik som her i Jotunheimen med utsikt mot Hurrungane og Sognefjellet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Til tross for at påska for mange er synonymt med hytter og skitur på fjellet, er det ledige senger på flere av DNTs hytter.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Mange hytter har ledig plass, men enkelte hytter har større pågang enn andre.

– Om du ønsker områder med litt mindre trøkk er det spesielt godt med plass i Breheimen, Femundsmarka, Langsua og Trollheimen, samt flaggskipet vårt i Jotunheimen, Gjendesheim. Ta kontakt med hytta du ønsker å dra til, og sjekk kapasiteten før du legger i vei, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening (DNT).

DNT har 550 hytter over hele landet, 33 av dem er betjente. Solvang sier at DNT har plassgaranti på hyttene og ingen blir dermed blir avvist.

– Det er rett og slett litt høytidsstemning på hyttene våre nå, dette har vertskapene gledet seg til lenge, sier Solvang.

Han oppfordrer turfolk om å alltid sjekke værforholdene.

– Sjekk alltid varsom.no for is- og skredvarsel og velg tur etter form, ferdigheter, turfølge og vær- og føreforhold, sier Solvang.

Artikkeltags