Gå til sidens hovedinnhold

Friske penger inn i Raudalen Alpin

Artikkelen er over 6 år gammel

Raudalen Alpin AS har hentet inn 1.505.000 millioner kroner for ytterligere satsing på alpinanlegget.

-Veldig gledelig utvikling, sier lederne for de to største aksjonærene, direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort og ordfører Vidar Eltun i Vang kommune, i en pressemelding.

Den vellykkede aksjoemisjonen i Raudalen Alpin AS betyr at selskapet nå har 50 aksjonærer. Disse er fordelt på 17 Valdresbedrifter, 15 grunneiere, 9 hytteeiere, 8 privatpersoner, i tillegg til de to største eierne, Beitostølen Resort AS med 49 prosent og Vang kommune med 18.8 prosent av aksjene.

Den friske kapitalen skal settes inn for øket satsing I alpinanlegget, sier Atle Hovi. –Raudalen Alpin har hatt sterk omsetningsvekst med en økning på 1 million kroner i heiskortsalget det siste året, og selskapet ligger an til millionøkning også kommende sesong. Forhåndsalget til alpinklubbene i østlandsområdet, som blir stadig flere, er bra. Den første klubben kommer allerede mandag 3. november, opplyser Hovi i pressemeldingen.

Daglig leder av Raudalen Alpin, Rune Skoglund, arbeider kontinuerlig med utvikling av alpinanlegget i Raudalen:

-Det er sjølsagt veldig inspirerende for oss at interessen for utvikling av alpinbakkene er så god, og dette harmonerer godt med de mange jublende tilbakemeldingene vi får fra både alpinklubbene og folk flest. Vi får veldig mye skryt for bakkene, som vi jobber kontinuerlig med utvikling av. Nytt i år blir kan skicross løype fra toppen av “Turisten”, og vi får også inn en ny restaurantør som skal gi Raudalshytta et løft, så det er virkelig moro å drive alpinanlegg i Raudalen for tida, sier Rune Skoglund i følge pressemeldingen.

Hytteeiere satser

9 hytteeiere på Beitostølen har gått inn som aksjonærer. En av disse er Steff Herbern, næringslivsleder fra Oslo som er en av eierne av restauranten “Skuret 33” på brygga nedenfor Akershus Festning.

-Som hytteeier på Beitostølen gjennom de siste 8 årene har jeg engasjert meg noe over gjennomsnitt kanskje, i utviklingen i Fjellandsbyen, ikke minst takket være min nærhet til Hovi-familien, som har gitt meg god innsikt på mangt og meget av det som skjer i bygda så mange av oss er så glad i, sier Herbern.

-Det har lenge vært klart at alpinanlegget i Raudalen trengte et løft. Siste års oppgradering av bakkene med full utbygging av snøkanonanlegget har vist for all verden hva som kan gjøres med forholdsvis enkle grep. Nå har vi fått et alpinanlegg som er åpent fra tidlig skisesong til langt utover i mai. Bakkene I Raudalen har en kvalitet som dekker de fleste behov, med spennende og utfordrende løyper og gode traseer.

Fornøyde i Vang

Ordfører Vidar Eltun er glad for at Raudalen Alpin har styrket sine økonmiske muskler: - Dette betyr at selskapet kan utvikles og dermed også skape et stadig bedre produkt til våre gjester og turister som besøker området, og sjølsagt de mange tusen som har hytte og leiligheter i området.

-Raudalen som alpin- og langrennsområde er unikt og selv om mange gjester kommer via vår nabokommune Øystre Slidre, er det også viktig for Vang at man har et så velfungerende alpinanlegg som mulig. Vang kommune har også bidratt til at skisesongen nå er utvidet, gjennom å bidra økonomisk til innkjøp av snøkanonanlegg. Som ordfører synes jeg det er stas å kunne ønske nye og kjente gjester velkomne til uforglemmelige skiopplevelser i Raudalen, sier Vidar Eltun i følge pressemeldingen fra Raudalen Alpin AS.