Gå til sidens hovedinnhold

Kinopremiere i fjellheimen

Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag 15. februar blir det spektakulær utendørs norsk før-premiere på actionkomedien «Kraftidioten» på Beitostølen.

BEITOSTØLEN: Hollywoodstjerne Stellan Skarsgård kommer. Hans Petter Moland kommer, og flere med dem.

Også publikum ønskes velkommen til fjellandsbyen. –Vi snakker et unikt event, sier ansvarlig produsent Bjørn B Jacobsen

– Dette blir et spektakulært opplegg der vi bygger opp en utendørs «kinosal» oppe i alpinbakken på Beitostølen, rigger opp kinolerret på over 40 kvadratmeter, publikum får sitte på reinskinn i februarnatta og overvære en før-premiere på en stjernespekket storfilm, med stjernene du ser i filmen sittende et par benkerader bortenfor. I dag er vi bare kjempestolte, smiler Atle og Bjørnar Hovi i Beitostølen Resort, vertskap for HollywoodWeekend.

Stor hjelp!

Også markedssjef Jan Petter Dickman i produksjonsselskapet Paradox, som har produsert «Kraftidioten», er begeistret:Måten hele Beitostølen stilte opp på når vi filmet der i flere uker, i tidvis sprengkulde sist vinter, var til stor hjelp for oss. Nå som vi skal oppover til fjells og vise den ferdige filmen, som jeg er sikker på blir en spektakulær historie, har jeg en forutanelse om at vi blir tatt i mot med den samme varmen som sist. I tillegg tror jeg vårt samarbeid kan vise seg å være et godt eksempel på hvordan filmproduksjon og destinasjoner kan være til gjensidig nytte for hverandre. Premisset er åpenhet, velvilje og ønske om å gjøre noe sammen, sier Jan Petter DickmanSamarbeidet mellom Paradox og Beitostølen Resort har pågått helt siden filminnspillingene startet på Beitostølen sist vinter. – For oss har dette vært en spennende prosess i et helt nytt landskap, som PR-strateg Bjørn B Jacobsen har åpenbart for oss. Aktørene hadde sitt siste besluttende arbeidsmøte i Oslo torsdag ettermiddag, der Bjørn B Jacobsen og Bjørnar Hovi deltok sammen med Paradox-ledelsen. – Utrolig spennende opplegg. Dette kommer til å bli en opplevelse folk virkelig snakker om, sier en entusiastisk Bjørnar Hovi, som får en sentral rolle i den operative delen av prosjektet, I tillegg til hans lille rolle som politimann i filmen, der både broder Atle og Bjørn B Jacobsen forøvrig er afterski-statister.

Samarbeid med kinoen

Det er det nye destinasjonsutviklings- og eventselskapet DestinasjonsKirurgene på Beitostølen som produserer Hollywoodweekend for Beitostølen Resort, i nært samarbeid med Paradox.Alle de viktige bitene i prosjektet er på plass, men nå starter noen hektiske produksjonsuker fram til lørdag 15. februar, som er inngangshelgen til vinterferien.Dette blir et stort publikumsevent og Jacobsen opplyser at de har inngått samarbeid med kinoen på Fagernes som vil ha billettsalg både på kinoen og på nett, og dette vil være tilgjengelig fra og med onsdag til uka etter planen, men vil bli bekjentgjort nærmere denne uken..

Actionkomedien KRAFTIDIOTEN er den andre filmen i samarbeidet mellom manusforfatter Kim Fupz Aakeson og regissør Hans Petter Moland. Den første, En ganske snill mann, vant publikumsprisen under Berlin Internasjonale Filmfestival i 2010. KRAFTIDIOTEN deltar i hovedkonkurransen i Berlin Internasjonale Filmfestival 2014. onkomedien har norsk premiere 21. februar.