Gå til sidens hovedinnhold

Klart for de første NM-gullene i Raudalen

Artikkelen er over 7 år gammel

Det går mot historiske dager på Beitostølen og i Raudalen. I morgen, onsdag, skal de første NM-gullene i historien deles ut, når NM Alpint for veteraner starter. -Vi lover Norges beste alpinbakker, sier sjefen i Raudalen Alpin, Rune Skoglund, i en pressemelding.

han påpeker at de aller fleste alpinanleggene i Norge sliter med temperaturene og må salte bakkene for å holde på snøen. Det slipper de i Raudalen takket være god snøkvalitet.

Venter nærmere 200 deltakere

-Vi venter opp i mot 200 deltakere til NM-start i Raudalen. NM alpint for veteraner er som man forstår et ganske stort arrangement, med Norges Skiforbund og hele apparatet innvolvert. Når vi sier veteraner er det viktig å understreke at dette ingenlunde er et mesterskap for folk med gåstol. Aldresgrensa er +30 så her kommer vi til å få se utøvere med både ferdigheter og høy fart, sier lederen for NM-komiteen Atle Hovi, som har hektiske dager nå.

Viktig for Beitostølen

PR-sjef i NM-komiteen, Bjørn B Jacobsen, er ikke i tvil om betydningen et NM som dette vil ha for Raudalen som produkt og Beitostølen som destinasjon:

-Et NM-arrangement i alpint er en strålende arena og kanal for å bygge posisjon for Beitostølen som en skikkelig alpindestinasjon, etter mange år der langrenn har stått i fokus. Med bakkene i Raudalen, som stadig flere alpinkjørere får opp øynene for, i tillegg til de mere barne- og familievennlige bakkene på Beitostølen, blir alpintilbudet like komplett som langrennstilbudet. Dette er det faktisk ikke mange destinasjoner i Norge som matcher, om noen. Legger vi til klimaproblemene som kommer til å gi lavlandet stadig større utfordringene i årene som kommer, fremstår Beitostølen/Raudalen som et snøsikkert og stadig mer attraktivt kort, sier Jacobsen i samme pressemelding.

Kommer onsdag

NM-deltakerne kommer til Beitostølen på onsdag da SuperG-treningen starter. Torsdag er det NM i SuperG. Fredag er det storslalom og lørdag er det slalom. -Vi er allerede i full sving med NM-prepping av bakkene og alle øvrige forberedelser, og vi er i rute som alltid, avslutter Rune Skoglund.