Valdres-saken for retten på ny

Medforsvarer Ann Turid Bugge, den tiltalte moren og forsvarer Aasmund O. Sandland i tinghuset på Gjøvik da tingretten behandlet saken.

Medforsvarer Ann Turid Bugge, den tiltalte moren og forsvarer Aasmund O. Sandland i tinghuset på Gjøvik da tingretten behandlet saken. Foto:

Av
DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Tirsdag starter ankebehandlingen av Valdres-saken i Eidsivating lagmannsrett på Hamar. Den tiltalte moren opplyser at hun kommer til å være til stede.

I tingretten ble kvinnen dømt til fengsel i tre år. Hun anket dommen.

Angelica Heggelund (13) ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonen viste at hun døde av avmagring – eventuelt i kombinasjon med nedkjøling.

– Jeg stiller på Hamar tirsdag, sa den tiltalte moren til Dagbladet i helgen.

Hun har hele tida nektet skyld, og mener politiet og påtalemyndigheten har konstruert straffesaken mot henne. Hun sier saken sliter på både henne selv og familien.

Moren er tiltalt for grov mishandling. Saken kom opp for Valdres tingrett – satt i tinghuset på Gjøvik i – i april 2017. Dagen etter ble saken avbrutt fordi hun fikk så lavt blodsukkernivå at hun måtte hentes av ambulanse. Dette skjedde også da behandlingen av saken startet opp igjen i februar 2018.

Tallet på vitner er denne gangen redusert betydelig – fra rundt 75 til 50. Spørsmål om angivelig mobbing av jenta og oppfølgingen ved skolene hun gikk på, blir ikke en del av bevisføringen denne gangen, melder NRK.

Det er satt av tre uker til lagmannsrettens behandling.

Artikkeltags